Aukció

2023.11.26. 15:57

Kincseket rejt az egykori debreceni serház

A több tízmilliót érő festményeket, műtárgyakat meg is lehet tekinteni.

Haon.hu

Nagy Oszkár: Nagybányai utcarészlet, 1941. Az alkotások az árverés napjáig kiállításon tekinthetők meg a Bem tér 2. alatt

Forrás: Villás Galéria

Immár a 74. festmény- és műtárgyárverésére készül a Villás Galéria.  Az aukción, melyet december 2-án, szombaton rendeznek meg, 15 órai kezdettel a Bem tér 2. alatt – összesen 236 tétel kerül kalapács alá: 131 festmény és 105 műtárgy.

A galéria ismertetőjéből kiderül: a festmények főként 19. és 20. századi neves magyar festők alkotásai, a műtárgyak között pedig antik ezüst dísztárgyak, Zsolnay porcelánfajanszok, bútorok és szobrok találhatók. A festmények kikiáltási ára összesen csaknem 40 és fél millió, a műtárgyaké mintegy 16 és félmillió forint.

Az aukción szereplő művek alkotói között több neves mestert találunk: Ámos Imre, Bernáth Aurél, Boldizsár István, Bornemisza László, Börtsök Samu, Corini Margit, Czóbel Béla, Fajó János, Faragó Endre, Fényes Adolf, Gáborjáni Szabó Kálmán, Deák-Ébner Lajos, Glatz Oszkár, Jándi Dávid, K. Spányi Béla, Kernstok Károly, Mednyánszky László, Molnár-C. Pál, Nagy Oszkár, Nyilasy Sándor, Perlmutter Izsák, Pólya Tibor, Scheiber Hugó, Szász Endre, Tóth Menyhért, Ujházy Ferenc, Vaszary János. Az aukció anyagában egy védett kép is szerepel Perlmutter Izsák Erdőrészlet című alkotása.

A legmagasabb, 2 millió 600 ezer forintos árról egy Mednyánszky László-tájkép indul, a legalacsonyabb kikiáltási ára pedig egy ezüst dió­törőnek van, 12 ezer forint – tudtuk meg.  A híradás szerint ebben az évben is lesz karácsonyi kamaraárverés, december 4-én, hétfőn 17 órai kezdettel, melyen festmények, Herendi porcelánok, ezüsttárgyak, bútorok és egyéb dísztárgyak várnak licitálókra: összesen 230 tétel,  kis híján 4 millió forintos kikiáltási áron.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában