Közlekedés

2023.11.12. 10:53

Alámosta az eső, teljesen le kellett zárni a Létai út egy részét!

Emiatt a buszok is rövidebb úton járnak.

Haon.hu

A jelentős mértékű esőzés következtében a csapadékvíz félpálya alatt alámosta az úttestet a debreceni Létai úton, a Kondoros csatornánál, írta közleményében a polgármesteri hivatal.

A rendőrséggel egyeztetve az önkormányzat teljes útzárat rendelt el a Létai út érintett szakaszán a gépjárműforgalom számára, a gyalogosforgalom biztosítása mellett.

Az önkormányzat illetékesei azonnal megkezdték a kárelhárítást, ennek értelmében a mai napon megkezdődik a sérült partfal és útpálya elbontása.

debrecen létai út
Forrás: polgármesteri hivatal

Az érintett szakaszon a hibaelhárítás ideje alatt tehergépjárművek és autóbuszok nem közlekedhetnek. A gyalogosan, kerékpárral, motorkerékpárral közlekedők át tudnak haladni. A gépjárművek áthaladása a bontási munkálatoktól függően történik majd, addig a Moha és a Remény utcákon tudják elkerülni az érintett szakaszt – áll a közleményben, melyben türelmet kérnek az arra járóktól a munkálatok végéig.

létai út
Forrás: polgármesteri hivatal

A DKV a Facebook-oldalán azt írta, a korlátozás alatt a Kinizsi Nyomda felé közlekedő 41-es járatok csak a Bayk András utca megállóhelyig szállítják az utasokat. Kimaradó megállóhelyek: Moha utca, Kinizsi Nyomda.

A lezárásról az egyik debreceni Facebook-csoportban is posztoltak fotót.

debrecen létai út
Forrás: Facebook / Debrecenben Hallottam

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában