Közlekedésfejlesztés

2023.10.18. 12:22

Szerkezetkész a Sas utcai mélygarázs, mutatjuk, mikor gurulhatunk le benne először – fotókkal

A négy és félmilliárd forintos fejlesztéssel új értelmet nyerhet a belvárosi parkolás fogalma Debrecenben.

Szakál Adrienn

Papp László polgármester a helyszínen ismertette a részleteket

Forrás: Molnár Péter

Az utolsó födém is felkerült a napokban a Sas utcában épülő mélygarázsra; a munkálatok aktuális részleteiről október 18-án Papp László polgármester a helyszínen mondta el a legfontosabb tudnivalókat. Kiemelte, ez a projekt a város közlekedésfejlesztési programjának az egyik legfajsúlyosabb eleme ebben az évben. Emlékeztetett arra, hogy a körülbelül nettó 4 és félmilliárd forintos fejlesztésre 2022 májusában adták át a munkaterületet a belváros szívében.

Felidézte, hogy amikor a Zöld Város Program részeként átalakították a Dósa nádor teret, az ottlévő kevesebb mint 200 parkoló megszűnt. 

Most 207 férőhelyes, 4 szintes, de valójában 7 fél szintből álló mélygarázs jön létre kétezer négyzetméter alapterületen. Elkészült az utolsó födém is, ezzel szerkezetkész állapotba került a mélygarázs, közben pedig zajlanak a belső munkálatok: az elektromos szerelés, a belső közművek és a gépészeti részek kialakítása

 – fejtette ki. 

Töretlen kedvvel

Elmondta, hogy a garázsban elektromos autók töltésére alkalmas állások is lesznek, összesen 21 dupla töltőre alakították ki a rendszert és első körben ebből 10 dupla töltő lesz majd használható. 

A parkolónak a szerződés szerint az év végére el kell készülnie, ekkor indul el a használatbavételi engedélyezési eljárás, ami azt jelenti, hogy 2024 elején, januárban már birtokba tudja venni a város.

 Ez a nagykapacitású parkoló jelentős szolgálatot tesz majd a környékbeli üzletek elérhetősége szempontjából, emellett a polgármesteri hivatal felújítása után is fontos lesz az ügyfélfogadás miatt – fűzte hozzá. Kiemelte, hogy minden nehézség – a világjárvány, az energiaválság, az áremelkedések és az infláció – ellenére nem torpant meg a város beruházási kedve és programja.

– Mindent, amit 2019-ben megígértünk, meg is valósítjuk a ciklus végéig – hangsúlyozta végül.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában