Korszerűsítés

2023.10.11. 17:34

Ötszázmillió forintból újították fel a Balásházy-iskolát – fotókkal

Vissza nem térítendő európai uniós forrásból végeztek infrastrukturális fejlesztéseket a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiumában a Széchenyi 2020 Program keretében.

Gubányi Patrik

Megújult környezetben tanulhatnak a diákok

Forrás: Kiss Annamarie

Mintegy ötszázmillió forint vissza nem térítendő EU-s forrásból korszerűsítették az elöregedett pallagi iskola épületét: megújítottak huszonöt tantermet, kialakítottak nagyobb vizesblokkokat, valamint beszereztek számos informatikai eszközt. A megújult intézményt sajtótájékoztató keretében mutatták be szerda kora délután. Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora rámutatott: a Balásházy egyik fő profilja az egészségügyi oktatás, az iskolát nagy erőkkel igyekeznek fejleszteni annak érdekében,  hogy a diákok a lehető legjobb tudással felvértezve kerüljenek ki onnan.

Ehhez elengedhetetlen volt az épület korszerűsítése, hiszen ezáltal a tanulók komfortérzete is jelentősen javul

– tette hozzá.

Huszonöt tantermet újítottak fel

– A belső átalakítás során új vizesblokkokat alakítottak ki, padló- és falburkolatokat cseréltek, valamint tűzjelző hálózatot építettek ki a szakemberek – részletezte beszédében Nagyné Biró Edit iskolaigazgató, aki kiemelte: az épületet ellátó rendszerek korszerűsítésével nemcsak hatékony energiafelhasználás, hanem biztonságos és gazdaságos üzemeltetés is megvalósulhatott. Aláhúzta, hogy ezen felül huszonöt tantermet megújítottak, valamint beszereztek számos informatikai eszközt, például laptopokat és asztali számítógépeket.

Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja kitért arra is, hogy a kivitelezőknek elég rövid idejük volt az átalakításra, ezért nagy köszönet illeti őket a hatékony munkavégzésért.

– Stratégiai szempontól is fontos számunkra az intézmény, hiszen a mezőgazdaság és az egészségügy meghatározó szerepet játszik annak életében. Az iskola nagy részét felújították, de az előcsarnokban lerakott köveket nem cserélték ki, mivel számos híresség járt már rajtuk, például Wass Albert és a jelenlegi agrárminiszter, Nagy István is – zárta gondolatait a kancellár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában