Debrecen24

2023.10.04. 16:53

Ez aztán embert próbáló összecsapás lesz! – hétórás küzdelemben bizonyíthatnak a debreceni diákok

A Debrecen24 rendezvény olyan innováció a városban, amelynek célja, hogy a helyi ifjúság közösségét megerősítsék, ezzel is hozzájárulva Debrecen népességmegtartó képességéhez. Tavaly a 24 órás vetélkedőn több mint 500 fő vett részt, idén ez a szám jóval magasabbnak ígérkezik.

Gubányi Patrik

A program részleteiről sajtótájékoztatót tartottak

Forrás: Kiss Annamarie

A tavalyi sikerre való tekintettel ismét megrendezik a Debrecen24!  – „Aludj máskor" elnevezésű rendezvényt Debrecenben, amelynek lényege, hogy a helyi intézmények diákjai csapatokat alkotva 24 órán keresztül gasztronómiai, sportos és logikai feladatokban bizonyíthatják sokrétű tudásukat. 

A vetélkedő sikerét az is bizonyítja, hogy idén több csapat jelentkezett a felhívásra, mint az elmúlt esztendőben, ezért október 13-án, pénteken előselejtezőt tartanak, ahol a jövő áprilisi döntőbe kerülés lesz a tét.

Kiszakítani a digitális világból

A program részleteiről sajtótájékoztatót tartottak szerda délután az Ifjúsági Ház Galéria termében, ahol Széles Diána alpolgármester hangsúlyozta: a vetélkedő a közösségépítésről fog szólni, és arról, hogy a fiatalokat egy kicsit kirántsák a megszokott hétköznapokból, a digitális világból. Kitért arra is, hogy számos vidéki diák tanul Debrecenben, ezért szeretnék nekik is megmutatni, hogy milyen gyönyörű a város, valamint mennyi kulturális értéket rejt.

Debrecen24 vetélkedő
Halász D. János és Széles Diána a sajtótájékoztatón
Forrás: Kiss Annamarie

Halász D. János, a DEMKI Nonprofit Kft. ügyvezetője aláhúzta: az előselejtező több helyszínen, körülbelül hét órán keresztül fog zajlani, amelynek fókuszában leginkább az lesz, hogy a csapattagok poénos feladatok keretében tegyenek valamit egymásért, továbbá megmutassák, hogy a gasztronómiában, a sportban és a logikai feladatokban is helyt tudnak állnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában