Helyi közélet

2023.10.18. 11:51

Hősiesen küzd a daganattal a hajdú-bihari Lola, a családja mindent megtesz érte

A kislány szülei táppénzből élnek, megsegítésükre most összefogás indult.

Haon.hu

Lola és családja megsegítésére alapítványt is létrehoztak

Forrás: Ripost / Jószai Péter, Lola édesapja

Neuroblastomával küzd egy hajdú-bihari család 11 hónapos kislánya, Lola történetéről a Riposton jelent meg cikk. A betegség a kislány esetében a gerincoszlop melletti, a csigolyák közti csomók kialakulásával járt, olvasható a portálon.

A 11 hónapos Lolát, a 3 éves Lénát és az 5 éves Lizát édesanyjuk, Bianka és édesapjuk, Péter neveli. A legnagyobb nehézséget Lola kezelései okozzák számukra, rengeteg költséggel jár ugyanis, hogy azokra Debrecenbe szállítsák a legkisebb gyermeküket.

Ultrahangos vizsgálat mutatta ki a betegséget

Arról, hogy hogyan derült ki, hogy Lola milyen betegségben szenved, a lap azt írja, a kislány június 30-án kifejezetten nyűgös volt, ezért szülei orvoshoz vitték. Egy ultrahangos vizsgálat mutatta ki, hogy a panaszait egy neuroblastoma nevű betegség okozza.

Komoly fájdalmai lehettek, de fogzott is, így nem volt egyértelmű, hogy mi lehet a baj

– nyilatkozta a lapnak az édesapa.

Az eltelt idő óta az idegsebészeti és a hasi műtétekkel a szervezetében lévő daganat nagy részét már kivették. Most a csigolyák közti maradványokat igyekeznek eltávolítani a kislány orvosai.

– Ami még bent maradt a csigolyák között, azokat már nem fogják tudni kivenni. Ennek a neuroblastomának van egy olyan tulajdonsága, hogy ha egyéves kor alatt diagnosztizálják, akkor a legnagyobb a valószínűsége annak, hogy ezek a rossz sejtek még kiérhetnek, átalakulhatnak – tette hozzá az apa a gyermek újabb kemoterápiás kezelése előtt. Erre azért van szükség, mert a daganatból maradtak a szervezetében olyan maradványok, amit nem tudtak kiműteni, azt így próbálják meg inaktívvá tenni, egy kezeléssorozattal.

Ezek örökre benn fognak maradni neki. Megvan az esélye, hogy egyszer ez aktivizálódik. Nagyon reméljük, hogy erre soha nem kerül sor

– mondta az édesapa.

A cikkből az is kiderül, hogy a szülők helyzetét nehezíti, hogy nem tudnak dolgozni Lola állapota miatt, így táppénzből élnek. Megsegítésükre és Lola kezelésére alapítványt hoztak létre, a gyógyulásért indított összefogásról további részleteket a Riposton olvashatnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában