Családi nap

2023.09.02. 20:00

Örömünneppel üdvözölte az őszt a Liget tér sokasága – fotókkal, videóval

Rengetegen érkeztek a meseszép csapókerti pihenőparkba a Demki szombati mulatságára.

Szakál Adrienn

Nyárbúcsúztató családi mulatság a Liget téren

Forrás: Czinege Melinda

Aki járt már a Liget téren, megtapasztalhatta, mennyi arca van. Szeretjük akkor is, amikor az eső utáni csendességben fellélegzik, amikor egyszeri biciklis kiruccanásnak ad otthont a vasárnapi ebéd után vagy hangos a sportpályán, illetve a körülötte játszó gyerekek örömétől.

A Liget teret azonban szombaton másképpen szerettük: nemcsak helyszíne volt a Demki és a Szeretlek Debrecen Egyesület által életre hívott nyárbúcsúztató családi mulatságnak, hanem már önmagában programeleme is: itt mindenki és mindig jól érzi magát. Szilágyi Edina önkormányzati képviselő a családi nap egyik szervezőjeként is köszöntötte a közönséget, és arra kérte a gyerekeket, hogy ezentúl váljanak ők is a Csapókert szívének gyakran nevezett pihenőpark programjainak szervezőivé. Arra buzdítja a legkisebbeket, hogy fogalmazzák meg és jelezzék, mit szeretnének látni, hallani, és mivel szeretnének játszani a legközelebbi Liget téri rendezvényen. 

A Haon délutáni ottjártakor azt tapasztalta, hogy nagy fejtöréssel sem lehetne ennél jobbat kitalálni a Liget térre a gyerekek kedvéért.

– Ha esik, ha fúj, az ugrálóvárat nem szabad kihagynunk – mondta Ildikó, aki egyszerre két csemetéjére is igyekezett szandált húzni az ugrabugra után, hozzávetőleges sikerrel. Nem a szomszédból, egyenesen a Vénkertből biciklizett ide férjével és az óvodás lányaival, és elárulta azt is, hogy titkon lesi a hirdetéseket, annyira szeretnének a Csapókertben családi házat venni.

Arcfestés után fagyi, vagy fagyi után arcfestés – máskor csipcsupnak tűnik, szombaton viszont nagy horderejű döntés elé állította a bőség zavara Szabó Leát, aki kérdésünkre elmondta, hogy nagyon büszke az új kaktuszára, melyet pár perccel találkozásunk előtt ajándékba kapott a városrész kertészeket összefogó körének kihelyezett standján.

Népszerű volt, mégis türelmesen kivárták sorukat a biciklis ügyességi bemutató résztvevői, akik a focipálya melletti területen mutathatták be a sokat gyakorolt, de a laikus szemnek mégis hajmeresztő trükköket.

Szeretve használjuk

Köszöntőbeszédében Papp László polgármester elismeréssel illette a Liget tér közösségét a park szépségének, rendezettségének megtartása miatt. – Rendkívül jó érzés itt, a Liget téren látni az elmúlt évek változásait, és azt, hogy a csapókertiek mennyire szeretik és vigyázzák ezt a teret. Az önkormányzat igyekszik mindig forrást találni ahhoz, hogy rendezett legyen a környezet, és míg máshol gyakran tapasztalunk rongálást, a Liget tér változatlanul gyönyörű – fogalmazott.

Kézműves- és ügyességi foglalkozás, zsákbamacska és más szemrevaló portékák biztosították az igazi városi forgatag hangulatát, a színpadi produkciókkal, a zenei kínálattal pedig teljessé vált a a Liget tér mulatozós arca: ha sokan és zajosan vagyunk, akkor is megmarad az a meghittsége, ami miatt a borús hétköznapokban is szeretjük.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában