Programajánló

2023.09.24. 09:33

Köszönjük, Maestro! – világhírű karmestert köszönt a debreceni Partium Ház

Haon.hu

Ács János néhány nap különbséggel, egy éve, tavaly szeptember 29-én lépett be először a debreceni Partium Házba, azóta szoros együttműködés, barátság alakult ki a világhírű karmester és a debreceni intézmény között – tudatta közlésében a Partium Ház. Az elmúlt egy évben gyakran lépett fel fiatal énekeseivel, a Partium Ház szervezésében tíznapos mesterkurzust tartott a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem ének szakán és koncertezett Aradon, Nagyváradon, Nagybányán, Csíksomlyón, Marosvásárhelyen és Bihardiószegen. Kiemelték, jelenléte a művészi teljesítmény, az érték mércéjét jelenti számukra.

A karmester elhagyja Debrecent, ezért a szervezők úgy gondolták, az elválás okozta szomorkodás helyett inkább megünnepelik, hogy velük volt. A Köszönjük, Maestro! című rendezvény adja ehhez a formát szeptember 29-én 16 órától, mely ingyenesen látogatható

A rendezvény közönségtalálkozó is egyben, akik edig még nem találkoztak a művésszel, megismerhetik sikerekben gazdag életpályáját, gondolatait a művészetről, a zenéről, további küldetéséről. Zenés meglepetéseket is ígérnek a szervezők, amelyekről csak annyit árulhatnak el, hogy az általa mentorált fiatal debreceni, nagyváradi, kolozsvári énekművészek fogják okozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában