Helyi közélet

2023.09.01. 10:08

Több mint száz iskolát felügyelnek a rendőrök Hajdú-Biharban – fotókkal, videóval

A tanévkezdéssel együtt a baleset-megelőzési program is beindult.

Hajnal László

Forrás: Kiss Annamarie

Továbbra is folytatódik az elmúlt években elindított Az iskola rendőre program. A tanévkezdés alkalmával ennek részleteiről és a balesetmegelőzésről tartott sajtótájékoztatót a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság péntek reggel Debrecenben a Csapókerti Általános Iskola előtt, a Mátyás király és Jánosi utcák kereszteződésénél.

– Az iskola rendőre programhoz vármegyénkben 129, Debrecenben pedig 35 általános iskola kapcsolódik. A kezdeményezést kibővítettük, így Hajdú-Biharban 13, Debrecenben egy pedig középiskola csatlakozott a programhoz – közölte Bacsó Attila rendőr alezredes.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság ügyvezető elnöke elmondta, a program célja, hogy a gyerekeket minél hatékonyabban neveljék a helyes közlekedésre, mivel a baleseti statisztikák azt mutatják, hogy az ő korosztályuk különösen veszélyeztetett, hiszen koruknál fogva még nem sajátították el megfelelően a KRESZ-szabályokat.

Az iskolai KRESZ-oktatásban részt vevő rendőrök és tanárok mindent megtesznek, hogy megismertessék a gyerekekkel a közlekedési szabályokat, valamint szeptemberben a tanítási napokon a programhoz tartozó iskolák előtt rendőrök fogják felügyelni a balesetmentes közlekedést tanítás előtt és után. Ebben segítségünkre lesz a rendőrség legerősebb partnere, a polgárőrség is

 – fejtette ki az alezredes.

Javuló tendenciát eredményezett a program

Nagy Zsolt, a debreceni Csapókerti Általános Iskola intézményvezetője örömmel üdvözölte a rendőrség jelenlétét az iskola közelében. Mint mondta, a tanévkezdés minden esetben kiemelten fontos, mivel egy visszaszokatási időszakról van szó, hiszen mind a gyermekeknek, mint a járművel közlekedőknek megnövekedett forgalomra kell számítaniuk.

Pedagógusként a rendőrökkel közösen veszünk részt ebben a társasjátékban, a közlekedésben. Az ő jelenlétükkel azonban sokkal hitelesebben tudjuk átadni neki az ismereteket – mondta az intézményvezető. Hozzátette, a közlekedésben javuló tendencia fedezhető fel, mely köszönhető az évről évre elvégzett munkának, valamint az egész éves, nemcsak kampányszerű, hanem gyakorlati képzésnek, amivel az elméletet kiegészítik. Ez azt takarja, hogy a helyszínen, a rendőrséggel szorosan együttműködve, élesben gyakorolják a közlekedést.

Nagy Zsolt bizakodóan megjegyezte, azáltal, hogy a gyermekeket a helyes közlekedésre nevelik, ők a kevésbé figyelmes szüleiket is a helyes irányba terelhetik, vagy épp figyelmeztethetik a szabályok betartására. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában