Fejlesztés

2023.09.01. 10:44

Több általános iskola is megújult az új tanév kezdetére

Haon.hu

„Az állami fenntartású köznevelési intézmények elektromos rendszerének megújítása” című pályázati programban a Hajdúböszörményi Tankerületi Központ fenntartásában működő öt általános iskola hat feladatellátási helyszínén újították fel az elektromos hálózatot részlegesen, vagy teljeskörűen.

A projektben érintett volt a Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium, a Balmazújvárosi Általános Iskola, a Görbeházi Széchenyi István Általános Iskola, a Hajdúböszörményi Eötvös József Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, illetve a Dr. Molnár István Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános és Készségfejlesztő Iskola, Kollégium – olvasható a Hajdúböszörményi Tankerületi Központ közleményében.

Már használatban is lesznek

A fejlesztés eredményeként a megvalósítási helyszíneken lévő iskolaépületek erősáramú elektromos rendszereiben több tízezer méter vezetéket, fő- és szinti elosztókat, óraszekrényeket, megszakítókat, villanykapcsolókat és dugaszolóaljzatokat cseréltek, továbbá a régi fénycsövek, lámpatestek helyett korszerű világítótesteket szereltek fel.

A kivitelezési munkálatok befejeződtek, így szeptembertől még korszerűbb infrastrukturális környezetben kezdődhet az oktatás. A beruházásnak köszönhetően hosszú távon biztosított lesz a mindennapi tanulást és oktatást elősegítő elektromos hálózati feltétel – összegzett a tankerületi központ.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában