Rákóczi fesztivál

2023.09.15. 10:45

Fiatal böszörményi tehetség aratott sikert szlovákiában

Haon.hu

Köszörüs Sára

Forrás: Köszörüs Zoltán-archív

A szlovákiai Borsiban lépett színpadra a hajdúböszörményi Köszörüs Sára szeptember 10-én a Rákóczi fesztiválon, ahol az István, a király című darabban Torda táltos - Táltosasszonyt énekelt – tudatta Köszörüs Zoltán Gábor közlésében.

Diószegi László, koreográfus-rendező álmodta újra színpadra az István a király című művet. A rendező a fesztiválra érkező néptáncos fiatalok közül hatvanat kért fel a darabban való közreműködésre, az énekes szereplők többségét pedig egy korábbi, kárpát-medencei fiataloknak szóló verseny győztesei közül kérte fel. Így kapott meghívást Köszörüs Sára is, aki tavaly nyáron már az akkor Feke Pál által rendezett darabban szereptörténelmet írt, hiszen ő az első hölgy, aki mind a Torda táltos, mind a Táltosasszony szerepét elénekelhette.

A stábban erdélyi, délvidéki és más további nagyon tehetséges magyar fiatalok is szerepeltek. Az előadás a fesztivál egyik csúcs rendezvénye volt csordulásig telt házzal. A fiatalokat a nézők nagy tapssal, hosszan ünnepelték, dicsérték, fotózkodtak és beszélgettek velük. Felvetődött a folytatás igénye, bár ez a koreográfiában résztvevők nagy száma miatt még nem rajzolódott ki.

Sára a debreceni Kodály Zoltán Zenei Szakgimnáziumban, magánének szakon most kezdte a 10. évfolyamot, és komolyzenei, klasszikus dalokat szereti. Nyáron több fellépése is volt, többek között a debreceni utcazenész fesztiválon, Hajdúszoboszlón a fürdő előtt vagy Bodrogolasziban augusztus 20-án.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában