Párthír

2023.09.11. 18:24

Nincsenek veszélyben a debreceniek munkahelyei, hiába vizionál megint migránstelepeket a Jobbik

Magyarországra csak annyi külföldi munkavállaló jöhet, amennyi betöltetlen álláshely van.

Haon.hu

Lukács László György (balról) és Keresztesy Gergő

Forrás: Czinege Melinda

Lukács László György, a Jobbik-Konzervatívok frakcióvezetője és Keresztesy Gergő, a párt Hajdú-Bihar vármegyei önkormányzati képviselője „Az Orbán-kormány döntött: magyar munkavállalók helyett félmillió migránsmunkás” címmel tartott szeptember 11-én sajtótájékoztatót Debrecenben. Elmondták, a kormány terve olyan munkásszállás kialakítása a városban, ahová számolatlanul érkeznek majd az ázsiai vendégmunkások, akiknek azt a célt szánták, hogy elvegyék a debreceniek munkáját. – A miniszterelnök 2015-ben még azt mondta, hogy Magyarországra sem olyan migráns nem jöhet, aki menekültként érkezik, sem olyan, aki gazdasági bevándorlóként. Ezzel szemben most ott állunk, hogy a parlament olyan jogszabályt fogadott el, amely lehetővé teszi és könnyíti ezt a fajta bevándorlást – fogalmazott a frakcióvezető.  

Szándékos megtévesztés

Az elhangzottakra a debreceni Fidesz-KDNP-frakció írásban reagált. A portálunkhoz eljutatott közleményben elítélik, hogy a Jobbik-Konzervatívok politikusai a lakosság szándékos megtévesztésével lépten-nyomon munkásszállók, „migránstelepek” létesítését, valamint vendégmunkások tízezreit vizionálják Debrecenben és a város azon területein, ahol azok nem létesíthetők.

Magyarországra csak annyi külföldi munkavállaló jöhet, amennyi betöltetlen álláshely van. Ráadásul akkor is csak olyan állásban, amelyet bár megpróbáltak magyar munkaerővel betölteni és az nem sikerült. A szabályok nem engedik meg a külföldi munkavállalók családegyesítését, illetve letelepedését és a tartózkodási engedélyük is maximum két évre lehet érvényes

– taglalják.

A Jobbik politikusai messze állnak a valóságtól, mikor azt állítják, hogy debreceniek munkahelyei vannak veszélyben! – nyomatékosították.

Egyebek mellett a Fidesz arra is felhívta a figyelmet, hogy Debrecenben az elmúlt években messze az országos átlagot meghaladóan nőttek az átlagbérek, a város gazdaságfejlesztési programja a debreceni fiatalok helyben maradását, megfelelő jövőképének biztosítását, a családok biztos jövedelmének biztosítását elsődlegesnek tekinti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában