Kiemelt beruházás

2023.09.05. 19:26

Újabb belvárosi fejlesztést vitt véghez Hajdúböszörmény

A város vezetősége kiemelt feladatként kezeli a csapadékvíz elvezetését és az utak rendbetételét.

Hajnal László

Több beruházás még folyamatban van

Forrás: Czinege Melinda

A belvárosi környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztéseiről tartottak sajtótájékoztatót és nyilvános bejárást a Kassa és az Újvárosi utcák sarkán kedden délután.

Kiss Attila polgármester felvázolta, a beruházás során egy kiemelten fontos szakasz, a Kassa utcától az Arad utcán át egészen a fürdőig terjedő csatornahálózat újul meg. 

A Kassa utcán speciális műszaki megoldást találtak a szakemberek, mivel az utca közepétől kezdve két irányba lejt az út, ezért egy felszíni csapadékvíz-elvezetőt alakítottak ki, amelyek az utca végén található vízelvezetőkbe csatlakoznak

 – ismertette a polgármester. Hozzátette, a Kassa utca nagyon rossz minőségű volt már, ezért egy új, 266 méter hosszúságú, 3-4 méter széles aszfaltburkolatot is kapott. 

Kiss Attila kifejtette, az Arad utcán a böszörményiek körében Folyóközként ismert kétméteres árkot betemetik, ide egy zárt csapadékvíz-elvezető rendszert dolgoztak ki a mérnökök, ennek köszöhetően egy egyméteres átmérőjű vízvezetéken keresztül távozhat a csapadék. Mint elhangzott, ezen csatorna felett, ugyanazon a nyomvonalon fog haladni a kerékpárút. 

Kiss Attila polgármester
Forrás: Czinege Melinda

A Polgári utcán egy zsilipszerű, irányítható elvezetőt alakítanak ki, mely a vízszint függvényében két irányban is el tudja vezetni az esővizet.

Lakossági igény volt

Sőrés István alpolgármester örömmel fogadta a körzetében végbemenő fejlesztést. Kiemelt feladatnak nevezte a csapadékvíz összegyűjtését és elvezetését, hiszen számos keskeny utca több irányba is lejt, így a csapadék korábban sok esetben befolyt az udvarokra és a házak alá, emiatt a lakosság felől számos panasz érkezett.

Hozzátette, a Kassa utca emellett nagy forgalmú út, különösen iskolaidőben, ráadásul állapotát tekintve megérett a rendbetételre.

Sőrés István alpolgármester
Forrás: Czinege Melinda

– Az elmúlt két ciklusban csak ebben a városrészben tíz utat újítottunk meg. Ez fontos feladata volt a városnak, hiszen egyaránt kezelni kellett a közlekedéssel és a csapadékkal járó problémákat. Nemcsak a belvárosban, hanem a külterületeken is folyamatosan fejlesztjük az utakat, jelenleg is csaknem tíz utca felújítása van tervben – árulta el Sőrés István. Elmondta, mindezt pályázatok útján próbálják elérni, azonban önerőt is hozzátesznek ahhoz, hogy megvalósuljanak a tervek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában