Azonnali hatállyal

2023.08.15. 09:55

Több egyházi személy is új megbízatást kapott

Területi változásokat is elrendelt keddtől a püspök az egyházmegyén belül.

Haon.hu

Törő András lelkipásztor

Forrás: Napló-archív

Személyi és területelosztási változásokat rendelt el Palánki Ferenc megyéspüspök a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében, az augusztus 15-i hatállyal érvényes módosítások érintik a Szent György-templom egyházközségét is – olvasható az egyházmegye honlapján.

A püspök Törő Andrást – egyéb lelkipásztori feladatainak megtartása és köszönetnyilvánítás mellett – felmentette püspöki irodaigazgatói beosztásából, és kinevezte a debreceni Megtestesülés Plébániára plébániai kormányzónak, valamint öt évre a Debreceni Esperesi Kerület esperesének.

Emellett Krakomperger Zoltán általános helynököt a püspöki irodaigazgatói feladatok ellátásával bízta meg, Németh István káplánt pedig felmentette kápláni beosztásából a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya Főplébánián ,és kinevezte püspöki titkárnak, valamint hitoktatói referensnek.

A területi változásokkal kapcsolatban azt írják, a Debrecen-Bocskaikert misézőhelyet a debreceni Megtestesülés plébániától oldallagos ellátásra a debreceni Jézus Szíve Plébániához, valamint a Debrecen-Csapókert misézőhelyet a debreceni Jézus Szíve Plébániától oldallagos ellátásra a debreceni Szent István Király Plébániához csatolta a püspök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában