Érzékeny búcsú

2023.08.25. 15:29

Negyven év szolgálat után szirénával búcsúztatták Erzsikét a debreceni tűzoltóságon – fotókkal, videóval

Méltón elbúcsúztatták nyugdíjba vonuló kollégájukat a lánglovagok.

Hajnal László

Tizenhét éves kora óta dolgozott a tűzoltóság kötelékében.

Forrás: Czinege Melinda

Nemcsak a heti munkát, hivatását is beteljesítette péntek délután Szabó Istvánné, vagy, ahogy mindenki ismeri a debreceni tűzoltóságon, Erzsike. Negyven év szolgálat után mindössze percek választották el a nyugdíjtól, még utolsó napján is pontosan betartotta a munkaidőt, majd annak leteltével – talán utoljára – kilépett a Böszörményi úti tűzoltólakanya főbejáratán.

Maga sem számított rá, hogy ekkor már valamennyi kollégája, még a parancsnokok is a búcsúztatására gyülekezett az udvaron. Legnagyobb meglepetésére még a kint várakozó négy tűzoltóautó szirénája is felharsant. Habár Erzsike a titkárságon dolgozott, neki is kijutott a hivatásos tűzoltóknak járó, látványos búcsúsztatásból. Igaz, a fecskendőt ezúttal nem vették elő kollégái, a nyugdíjba távozó lánglovagoknál ugyanis szokás, hogy még egy utolsó vízsugárral bocsátják útjára bajtársukat.

Erzsike fia is tűzoltó, ő köszöntötte először édesanyját egy hatalmas csokor virággal, majd az egyenruhások és sorban minden kollégája megölelgette, és sok sikert kívánt neki.

Az utolsó napomon különösen sok szeretet kaptam mindenkitől. Természetesen mindig jó volt a légkör, de ez a nap tényleg a szeretetről szólt. Nagyon örülök, hogy ilyen kedves kollégáim vannak, nagyon fognak hiányozni. Ahogy a munka is, mert nagyon élveztem, amit csináltam

 – mondta a Haonnak Erzsike. Hozzátette, fájó szívvel búcsúzik, és biztos abban, hogy hatalmas űr lesz benne. Mint mondta, még most nehéz elképzelnie, mit fog csinálni hétfőtől, mindenesetre az unokákat már „megrendelte” a gyermekeitől.

Erzsike 17 éves kora óta a tűzoltóság kötelékében van, ez volt az egyetlen munkahelye. Huszonnyolc évig Hajdúböszörményben végzett szolgálatot, ezután került a debreceni laktanyába. Számos parancsnok mellett helyt állt, szerves része volt az igazgatóságnak.

Nagyon szeret túrázni, ezért az utóbbi időkben számos túracsoportba beregisztrált. Így a nyugdíjas éveket egészségesen s aktívan tudja megkezdeni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában