Helyi közélet

2023.08.05. 19:45

Ismét óriási hőlégballon-fieszta lesz Böszörményben

Haon.hu

Forrás: Napló-archív

Nyolcadik alkalommal rendezik meg augusztus 10–13. között a Böszörményi Hőlégballon Fiesztát a hajdúváros környékén. Mint az a Böszörményi Ballon Club Facebook-oldalán olvasható, a rendezvény lényegében egy hőlégballon-találkozó, amelyen a hazai és nemzetközi csapatok találkoznak és tapasztalatot cserélnek egymással, de emellett sétarepülésre is lehetőséget biztosítanak. A sétarepülések általában 30-40 percig tartanak és ezalatt a hőlégballonok 15-25 kilométer távolságot tesznek meg, de mindig függ a szélerősségtől és a hőmérséklettől. Most is két felszálló hely lesz az előző éveknek megfelelően, a bázis a Fürdőkerti Ifjúsági Szabadidőközpont és a Csordalegelő.

A szervezők hangsúlyozzák, teljesen az időjárásra vannak utalva, így nem tudják előre megosztani a felszállások pontos helyszínét, az mindig a repülés előtt 30 perccel dől el. A repülések tervezett időpontját viszont már lehet tudni, ez az alábbiak szerint alakul:
Augusztus 11. péntek 6:00 (háziverseny) és 18:00
Augusztus 12. szombat reggel 6:00 és 18:00
Augusztus 13. vasárnap reggel 6:00 és 18:00
A sétarepülésekre előre szükséges helyet foglalni, mivel a pilótán kívül 2-3 fő tartózkodhat egy kosárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában