Tábor

2023.08.08. 13:20

Akciódús pillanatokból nem volt hiány, fiataloknak szerveztek polgárőr tábort Nagyhegyesen

Immár hetedik alkalommal kaptak ízelítőt a polgárőrök kihívásokkal teli életéből.

Marján László

A táborlakók Nagyhegyesen a 7. Járási Ifjúsági Polgárőr Táborban a három nap alatt rengeteg színvonalas és változatos programon vettek részt, és gyarapították tudásukat. A speciális mentők bemutatója, az éjszakai bátorságpróba vagy a geocaching adta kihívások éppen olyan készségeket fejlesztenek, amire egy ifjú polgárőrnek szüksége lehet.

A sport- és sorversenyek szintén jótékonyak a gyerekeknek, de a „könnyedebb” programok, mint a diszkó, tábortűz, strand is belefért a háromnapos – augusztus 4-től 6-ig tartó – dzsemboriba, ahol összesen 34 gyerek és 12 felügyelő vett részt a járás településeiről, Nádudvarról, Ebesről, Nagyhegyesről, és Hajdúszoboszlóról.

polgaror-tabor-nagyhegyes-jaras
A fiatalok kézbe is vehették a fegyvereket
Forrás: Polgárőrség-archívum

Túrákkal, ügyességi és logikai vetélkedőkkel, bátorságpróbával, közlekedésbiztonsági, baleset- és bűnmegelőzési foglalkozásokkal tették színessé a tábort a szervezők. Vendég volt a Négy Manccsal Az Életért Keresőkutyás Egyesület, akik engedelmességi, fegyelmezési, és állatvédelmi bemutatóval kápráztatták el a közönséget. 

Zárásként vasárnap a Nádudvari Gyógyfürdőben lazíthattak volna résztvevők, ha nem szól közbe a cudar időjárás. Az elmaradt strandolás helyett a Hirzics Miklós-féle lángosokkal vigasztalódhattak a fiatalok.

Élményekben gazdag és mozgalmas három napot tudhatunk magunk mögött. Ez idő alatt megismerkedhettünk más városok ifjú polgárőreivel, igazi közösségé váltunk 

– vélekedtek egyöntetűen a résztvevők.

A tábor létrejöttét a nagyhegyesi, ebesi és nádudvari önkormányzatok mellett a Nádudvari Településfejlesztési és Városgazdálkodási Nonprofit Kft., a Nagyhegyesi Polgárőrség, az Ebesi Arany János Általános Iskolából érkező pedagógusok, illetve a Hajdú-Bihar Vármegyei Polgárőr Szövetség támogatták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában