Ünnepségek

2023.08.21. 10:13

Már napokkal augusztus 20-a előtt rendeztek ünnepségeket Hajdú-Biharban

Haon.hu

Forrás: Facebook

Vármegye szerte elkezdődtek a megemlékezések a nemzeti ünnepünk előtti napokban. Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata képviseletében Hajdúsámsonban és Nyíradonyban már augusztus 18-án megünnepelték Szent István napját, a vármegyei önkormányzat részéről Tasi Sándor alelnök vett részt az eseményen – írta közleményében a vármegyei önkormányzat.

unnepseg-megye-augusztus
Forrás: Facebook

Debrecenben augusztus 20-án zászlófelvonással indult a nap, amelyen Pajna Zoltán, a vármegyei közgyűlés elnöke, illetve Tasi Sándor alelnök is megjelent. A karneváli műsoron idén tizenkét virágkocsi vonult fel, 37 fellépőcsoport, több mint 1500 táncos, zenész és előadó kíséretével. A zászlólevonás után a Dósa nádor téren folytatódott az ünnepség. Papp László polgármester ünnepi beszéde után megkoszorúzták Szent István szobrát, majd a Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata képviseletében Pajna Zoltán elnök helyezte el a megemlékezés virágait – számolt be a hbmo.hu.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában