Megható cselekedet

2023.08.25. 10:05

Nem mindennapi felajánlást tett egy kilencéves debreceni kislány

A valódi, szívből jövő önzetlenséget nem lehet elég korán kezdeni.

Hajnal László

Anna a hajvágás előtt és az új frizurájával.

Forrás: Mártáné Kádár Erzsébet-archív

Szívhez szóló cselekedetet hajtott végre a napokban egy kilencéves debreceni kislány. Anna a televízióban látott egy rákkal küzdő gyermeket, akit nagyon megsajnált. Mivel a következő tanévben úszni fog járni, ezért derékig érő haját le kellett vágni. 

Anna úgy döntött, szeretné felajánlani a 35 centiméter hosszú tincseket egy olyan kislánynak, akinek nem adatott meg, hogy saját haját tudja növeszteni, így parókát készíthetnek a hajából.

Így találtak rá a Kosztyú Ádám Alapítványra, akiknek már át is tudták adni a levágott hajat, így Anna vágya teljesült: segített egy beteg gyermeken.

Minderről nagynénje, Mártáné Kádár Erzsébet beszélt a Haonnak. Elmondta, Anna sok mindenen ment már keresztül: anyja születése után magára hagyta a kórházban, édesapja 2018-ban meghalt. Már születése után nevelő szülőkhöz került, 13 hónapos korában vette gyámság alá nagynénje és nagybátyja, azóta ők viselik gondját a három gyermekük mellett.

Anna a Debreceni Petőfi Sándor Általános Iskola 4. osztályos tanulója, csupa ötös, és nagyon szeret olvasni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában