Balesetmegelőzés

2023.08.31. 15:42

Nem szeretné a Debreceni Mentőalapítvány, ha a gyerekek a kórházban kezdenék a tanévet

Óvatos közlekedésre kérik a szülőket és a járművezetőket is.

Haon.hu

Mosolygós gyermekeket szeretnének látni a mentők.

Forrás: Facebook / Debreceni Mentőalapítvány

Az iskolakezdés alkalmával a körültekintő közlekedésre hívja fel a figyelmet a Debreceni Mentőalapítvány friss Facebook-bejegyzése.

Mint írják, szeretik a mosolygós gyerekeket a gyermekmentő mellett, és azt szeretnék, ha mindig csak mosolygós gyereket láthatnának, de sajnos nincs ez mindig így.

– Mi csak annyit kérünk, hogy a suliba, oviba, bölcsibe vezető úton, mindenki beszélgessen el saját gyermekével a rá leselkedő veszélyekről, a helyes közlekedésről, természetesen életkornak megfelelően. Ezzel a rövid kis beszélgetessél pont egy lépést teszünk afelé, hogy óvjuk-védjük a gyermekeinket, mégpedig úgy, hogy edukáljuk is őket. Egy rövid beszélgetés életet menthet – írják.

Egyúttal a gépjárművel közlekedő szülőket arra kérik, hogy az intézményekhez közeledve vegyenek egy nagy levegőt bármennyire is vannak késésben, és vegyenek vissza a tempóból, ezzel is jó példát mutatva a csemetéiknek.

Ne kezdjük „együtt” a tanévet! Mindenki érkezzen balesetmentesen intézménybe – zárul a bejegyzés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában