Tiltakozás

2023.07.05. 15:45

Újabb akkumulátorgyárral riogat az LMP – reagált a Fidesz

Forrás: Molnár Péter

Sajtótájékoztatót tartott szerdán délután az LMP Szijjártó Péter nyilatkozatára reagálva, miszerint újabb akkumulátorgyárakat épülhetnek Magyarországra. Kanász-Nagy Máté, az LMP frakcióvezető-helyettese kifogásolta, hogy az érintett települések a legkésőbb értesülnek arról, ha valamilyen gyárat telepítenek a közelükbe. A politikus szerint nem szabad hagyni, hogy Magyarországot akkumulátor-gyarmattá tegyék.

Jármi Péter aggályosnak nevezte, hogy a két bejelentett akkumulátorgyár közül az egyik Debrecenbe érkezik. Az LMP természetvédelmi szakszóvivője úgy véli, a város nem bírná el ezt a terhet, szerinte a tervezett akkumulátorgyárakat megépítését is meg kellene akadályozni.

A debreceni Fidesz-KDNP frakció közleményben reagált az elhangozttakkal kapcsolatban:
A mai napon ismét bebizonyosodott, hogy az LMP nincs tisztában a Debrecenben zajló folyamatokkal, nincsenek jelen a város életében, csak turistaként jelennek meg Debrecenben – írják.
Hozzátették, bizonyítja ezt az is, hogy nincsenek tisztában azzal a ténnyel, hogy Debrecenben nem épülnek újabb akkumulátorgyárak. Amennyiben az LMP felelősen gondolkodó párt lenne, akkor nem szervezne feleslegesen légből kapott blődségekkel teletűzdelt háromperces sajtótájékoztatókat Debrecenbe, ezzel jelentősen szennyezve a környezetet. A párt szerint az LMP egy tartalom nélküli, álzöld politikát hirdető budapesti párt, melynek nincs más célja mint, a debreceni beruházások megakadályozásával, a debreceni gazdaság, a munkahelyek ezreinek tönkretétele, ezáltal a város és a debreceni családok jövőjének veszélyeztetése.
HAON

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában