Fejlesztés

2023.07.12. 12:16

A külső városrészek lakói is számítanak Hajdúnánáson

Két új játszóteret avattak Tedejen és Újházhelyen.

A területen helyet kapott három hulladéktároló, három pad és egy kerékpártároló, továbbá két napelemes lámpatest, egy térfigyelő kamera oszloppal és 90 folyóméter kerítés

Forrás: Czinege Melinda

Egy-egy új játszóteret avattak július 12-én délelőtt a hajdúnánási Tedej és Újházhely városrészeken. A település önkormányzata mintegy 16 millió 640 ezer forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Belügyminisztérium pályázatán, amelyet további 6 millió forint saját forrással egészített ki.

– Az elmúlt pár évben igyekeztünk ehhez hasonló apróbb fejlesztéseket megvalósítani Tedejen, s úgy gondolom, ez egy jó irány. Bízom benne, hogy ezen fejlesztések által is meg tudjuk mutatni, hogy igyekszünk figyelni a gyerekekre, a településrészek közösségeire – mondta a sajtónyilvános avatáson Szólláth Tibor polgármester. Hozzátette, a munka nem áll meg egy játszótér vagy park kialakításával, hisz azokat utána folyamatosan ápolni és karbantartani kell. Mint fogalmazott, az önkormányzat magának csinál ezzel munkát, de ez nem felesleges munka, hiszen nem csak a belvárosban igénylik a fejlesztéseket a lakosok, hanem a település más részein is. 

Hasonló játszótér épül jelenleg a Bocskai utca végén, és még az idén elindul a Ligetben is egy jelentős fejlesztés 

– osztotta meg.

Megérdemelt figyelem és fejlesztések

Nagyné Legény Ildikó alpolgármester, a két városrész önkormányzati képviselője köszönetét fejezte ki a lakosok felé, hogy jelezték milyen fejlesztésre van szükségük. – Fantasztikus közösség, fantasztikus emberekkel, akik példaértékű egységet alkotnak; megérdemlik, hogy ilyen tereket alakítsunk ki számukra – mutatott körbe Tedejen, majd hozzátette: a munka nem áll meg a városrészen, hiszen utakat újítanak, valamint rendbe teszik majd a régi tornatermet is a jövőben. Az újházhelyi átadónál pedig köszönetét fejezte ki Sebestyén László vállalkozónak, aki a beruházást támogatta, illetve kezdeményezte, hogy épüljön egy híd a játszótér és a szomszédos bevásárlóegység parkolója között. Továbbá köszönetet mondott Tiba István országgyűlési képviselőnek is, aki felhívta a belügyminisztériumi pályázatra a városvezetés figyelmét, s támogatta a projektek pozitív elbírálását.

A belügyminisztériumi támogatásból egy 100 négyzetméteres területen játszóteret, valamint 25 méter hosszú mezítlábas taposó ösvényt alakítottak ki. A játszótérre egy darab kétállásos hintát és egy csúszdás játszótornyot telepítettek, továbbá parkosítottak és három díszfát is elültettek. Az újházhelyi játszótéren pedig 400 négyzetméteren parkosítottak, s építettek játszóteret. 

A területen helyet kapott három hulladéktároló, három pad és egy kerékpártároló, továbbá két napelemes lámpatest, egy térfigyelő kamera oszloppal és 90 folyóméter kerítés. 

Bekecs Sándor 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában