Még lehet szavazni!

2023.07.05. 13:36

Közelít az első helyhez „Debrecen tüdeje”

Nem sok választja el a győzelemtől a Nagyerdőt, még segíthetünk egy-egy szavazattal.

Ez a fotó képviseli a Nagyerdőt a versenyen.

Forrás: Agrárminisztérium

Július 16-áig lehet szavazni az Agrárminisztérium által meghirdetett Magyarország legszebb erdeje című versenyen. A 22 héten át tartó programban a hazai erdészetek vesznek részt, így a Nyírerdő is, melynek része a debreceni Nagyerdő.

A Facebookon keresztül egyetlen kedveléssel hozzásegíthetjük Debrecen a győzelemhez. Az Agrárminisztérium oldalán meglehetősen körülményes megtalálni Nagyerdőt ábrázoló képet, márpedig csak az eredeti poszthoz tartozó kedvelések érvényesek, a megosztásokon, különböző bejegyzések alatti szavazatokat a végeredmény kiértékelésekor nem veszik figyelembe.

A Future of Debrecen és a Természettár Facebook-oldalán rögzített bejegyzésben megtalálható a poszt, a képre kattintva közvetlenül az Agrárminisztérium fotójához vezet. Jelenleg több mint 1400 kedvelés található a fényképen. A minisztérium hetente teszi közzé az aktuális állást, a szerdán közölt eredmények alapján az eddigi negyedik helyről a harmadikra kúszott fel Debrecen ékköve.

Ahogy Váradi Zoltán a Haonnak nyilatkozott, számos szép erdő van Magyarországon, azonban lokálpatriótaként arra buzdít mindenkit, hogy szavazzon a Nagyerdőre. Azért, mert a miénk, és, mert ez Magyarország első természetvédelmi területe, miután 1939. október 10-én törzskönyvezték. A Természettár vezetője emellett biztos benne, hogy a „Debrecen tüdejeként” is nevezett erdőhöz minden cívisvárosi lakónak van legalább egy, a Nagyerdőhöz kötődő kedves emléke.

Kevesen tudják, de a Nagyerdőt nem a kiterjedt területéről nevezték el, az elnevezést a hatalmasra növő fák iránti megbecsülés ihlette.

HL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában