Adj egy csokor boldogságot!

2023.07.06. 20:23

A leukémiás és a gondozásban élő gyermekekért, ondódi kezdeményezéssel fogtak össze a régió levendulásai

Családokat várnak az ondódi, a létavértesi és a tamási virágoskertbe, a leszedett bokrétákkal a beteg gyerekeknek szerezhetünk örömteli pillanatokat.

Az akciót Ónadi Imre és felesége, Emília indította el

Forrás: Napló-archív

Adj egy csokor boldogságot! címmel országos kezdeményezésnek lehetünk részesei július 8-án, szombaton az Ondódi Levendulásban. Ónadi Imre, a virágoskert tulajdonosa a Haonnak elmondta, a leukémiás gyermekeknek szedhetnek csokrokat azok a családok, akik szombaton ellátogatnak a levendulásba. Az ötletgazda házaspár szervezésében az összeállított bokrétákat a Leukémiás Gyermekekért Alapítványon keresztül kapják majd meg a betegek. – Időközben a programra jelentkezett a Kelet-magyarországi Református Gyermekvédelmi Központ is, a szervezethez 170 gyermek tartozik, és ők is örömmel fogadnának virágokat a gyerekeknek – fűzte hozzá.  

Az ötlet olyan népszerűnek bizonyult, hogy az Ónadi család országos szintű megmozdulássá kívánja kiterjeszteni.

Forrás: Napló-archív

– Hagyományteremtő kezdeményezésünk célja, hogy Magyarországon és határainkon túl is megszólítsuk a virágültetvények, gazdaságok, üzletek tulajdonosait felajánlóként, valamint gyermekotthonokat, egészségügyi intézményeket, segítő szervezeteket fogadóként – összegzett portálunknak Ónadi Imre. A programunkhoz csatlakozva a gyerekek kezei által leszedett és megkötött virágcsokrok eljuthatnak olyan társaikhoz, akiknek erre nincsen lehetőségük, kifejezve ezzel őszinte és önzetlen szeretetüket.

Az akcióhoz a Levendula Somogysárd, a Kálnoki Levendulás és Tulipánfarm, a Létai Levendulás is csatlakozott, a balmazújvárosi Vénkerti Levendulás is felajánlók között van, ahogy a Prémium Levendula is Tamásiban, ez utóbbi korlátlan mennyiséget ajánlottak fel a lila virágokból.

A programról részletesen a kezdeményezés közösségi oldalán lehet tájékozódni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában