Református gyermektábor

2023.07.08. 11:29

Kaptár-ruhatár, avagy Hölgyeim és Uraim!

Ezzel a címmel kezdődött július 3-án a Hajdúszoboszlói Református Egyházközség gyermektábora, amely a gyülekezet történelmének legnagyobb napközis gyermekhete lett.

Forrás: Hajdúszoboszlói Református Egyházközség

A Kaptár-ruhatár egy remek szójáték. Kitalálói úgy gondolkodtak: amit KAP-tunk Istentől, annak TÁR-házából merítünk. Ehhez kapcsolódott a téma, tehát a bibliai ruhatár szimbólumai.

A 6-12 éves korosztály közül több mint 250-en jelentkeztek az idei táborba. A mindennapi foglalkozásokat önkéntesek, köztük 40 tinédzser és legalább ugyanennyi felnőtt szakmai vezető segítette, így a résztvevők összlétszáma meghaladta a 330-at.

A hét témája az Isten által teremtett rend, a benne megtalálható küldetés és helyes identitás kiemelésének fontossága volt, amely jelképesen megjelent egy-egy nap tematikájában a bibliai ruhatár szimbólumai által. Különböző ruhadarabokon keresztül mutattuk be a bibliai szereplők Istenben megtalált helyes énképét és küldetését, amely a gyermekek, azaz a kis hölgyek és urak számára is elsődleges. A témafeldolgozást szakmai vezetők segítették, a gyermektábor alaphangulatát pedig meghatározta az önfeledtség, a kötetlenség, a sok-sok interaktív tevékenység, a látványos bemutatók sora, az élménydús közösségi programok. Bár nem a ruha teszi az embert, de a bibliai ruhák – mint kiderült - igen, mert bennük ott van Isten szeretetének jellemformáló ereje. Minderről nagy örömmel tájékoztatta lapunkat Czető Norbert református lelkész Hajdúszoboszlóról.

A tábor szakmai anyagát az erdélyi Keresztyén Oktatásért és Erkölcsi Nevelésért Alapítvány munkatársai állították össze. Ebből a holland eredetű programból először dolgoztak a szoboszlóiak, de népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy szerte a Kárpát-medencében alkalmazzák.

A 2023. évi nagy református gyermektábor a Hajdúszoboszlói Református Egyházközség finanszírozásával és szülői adományokból valósulhatott meg.

HAON

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában