Programajánló

2023.07.15. 07:21

Jótékonysági adománystanddal újít az Egyháztáji vásár

Haon.hu

Idén júliustól új színnel gazdagodik az Egyháztáji vásár: jótékonysági standot állítanak fel a Leány utcai piac helyszínén, ahol az adományba kapott ruhákat, könyveket, kisebb használati tárgyakat lehet megvásárolni – adta hírül a Debreceni Nagytemplomi Református Egyházközség pénteken.

Mint írják, a cél, hogy a befolyt pénzadományól a fogyatékos emberek lakhatását támogassák. A nagytemplomi gyülekezet fenntartásában működő Immánuel Otthon 125 fogyatékos embernek és családjának nyújt nélkülözhetetlen segítséget.

Januártól bővül a szolgáltatásuk támogatott lakhatással, tíz leendő lakó várja a Méliusz téri ház megépülését. A pályázati forrás az épület bútorozását nem tartalmazza, ezért döntöttek úgy a szervezők, hogy a jótékonysági adománystand bevételéből az étkező konyha bútorozását finanszírozzák – olvasható a bejegyzésben.

Az Egyháztáji vásáron a Debrecenből és környékéről érkező őstermelők és kistermelők jobbnál jobb saját termelésű, illetve készítésű portékáikat kínálják. A július 15-ei vásárban a bográcsban készült gulyáslevest is megkóstolhatják a vásárba látogatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában