Tájékoztatás

2023.07.25. 12:01

Megújultak az elektromos töltők Debrecen belvárosában, applikáció segíti a használatukat - videóval

A töltőn töltött időt három órában maximalizálták.

Haon.hu

Fizetni kell a töltésért Debrecen belvárosában is

Forrás: Napló-archív

Debrecen elkötelezett a környezetbarát közösségi és egyéni közlekedés mellett. Az ország nagyvárosai közül az elsők között vezette be a zöld rendszámos járművek ingyenes parkolásának lehetőségét és telepített díjmenetesen használható töltőállomásokat. Európában és Magyarországon a töltés ingyenessége fokozatosan, egyre több helyen megszűnik, így ma már Debrecenben is térítés ellenében vehető igénybe ez a szolgáltatás, a felhasznált energiamennyiség függvényében.

Mindez a szolgáltatás hosszú távú fenntarthatósága érdekében történt. Debrecenben a felvett KWh, és a töltőn eltöltött idő alapján fizetnek a töltésért az autósok. Ennek összege 250 Ft/KWh, valamint az eltöltött idő után 9 Ft/perc. Ennek a két tételnek az összege adja majd a fizetendő díjat - közölte a DV Parking. 

A töltőn eltöltött időt 3 órában maximálták. A limitidőt követően 15 perc áll az autósok rendelkezésére arra, hogy elhagyják a parkolót. Amennyiben ezt nem teszik meg a megadott időre, 10.000 Ft túlhasználati díjat kell fizetniük. A rendszert úgy alakították ki, hogy az adatok megadását követően, a maximális töltési időnek megfelelő összeget, illetve a túlhasználati díj összegét is zárolja a bank. A limitidőn belüli töltés végén, azonban csak a tényleges használat után kell fizetni.

A fizetés egy erre a célra kifejlesztett mobil applikáción keresztül történik, melyhez minden töltőállomást egyedi azonosítóval láttak el. A töltőfej fölött található QR kód beolvasása után, a mobilapp lépésről-lépésre segítséget nyújt az autósnak a töltőberendezés használatához.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában