Hív a természet!

2023.07.15. 09:31

Népszerűek az erdei iskolai programok Debrecenben

A vadetetés örvendett a legnagyobb sikernek a gyerekek körében.

Haon.hu

Forrás: Nyírerdő Zrt.

Az elmúlt fél évben több mint 2100 óvodás és iskolás gyerek vett részt a Nyírerdő Zrt. Nagyerdei Erdészeti Erdei iskolájának foglalkozásain – olvasható a Nyírerdő Zrt. honlapján.

Hozzáteszik, ez csaknem ezerrel több, mint egy évvel korábban ugyanebben az időszakban.

Az év elején a vadetetés volt a legkedveltebb program, tavasztól pedig egyre több csoport érkezett az erdei iskolába az erdő élővilágát tanulmányozni, illetve a tanösvénytúrákra. Nagy sikert arattak a fenntarthatósági témahét ingyenes rendezvényei, valamint népszerű volt a Bagoly Bogi és erdei barátai elnevezésű óvodásprogram is, amely során Hajdú-Bihar vármegyei óvodásokkal ismertették meg az erdei életközösséget – írják.

A nyári időszakban a táboroké a főszerep. A különböző tematikus és Erzsébet-táborok nyomán sok gyerek látogat el a debreceni Nagyerdőbe, az Erdőspusztákra, illetve Hármashegyre. A szeptemberben induló új tanévben számos új programmal várja a diákokat a Nagyerdei Erdészeti Erdei Iskola.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában