Közgyűlés

2023.06.16. 11:40

Nem találnak vezetőt a Pósa utcai óvoda élére

Óvodavezetőkről is döntenek a debreceni képviselők a következő ülésükön.

Sportpálya az Áchim András Utcai Óvodában; ebben az intézményben is új vezető lehet

Forrás: Napló-Archív

Öt debreceni, önkormányzati fenntartású óvoda vezetőjének ügye is a képviselők elé kerül a június 22-i közgyűlésen. A vonatkozó előterjesztések alapján az Áchim András Utcai Óvoda jelenlegi vezetője, Basa Tibor Szilárdné, a Margit Téri Óvoda vezetője, Nyilas Zoltán Attiláné, valamint a Táncsics Mihály Utcai Óvoda éléről Kiss Béláné nyugdíjba megy, az Újkerti Manófalva Óvoda magasabb vezetőjének megbízása pedig július 31-én lejár.

Az Áchim András Utcai Óvoda vezetői posztját hárman pályázták meg, Doroginé Péter Mónika Ibolya, Kárándi Adrienn és Lipták-Kereki Judit. A Margit Téri Óvoda magasabb vezetője Gere Judit vagy Kiss Andrásné lehet, az Újkerti Manófalva Óvoda esetén Kiss Andrásné és Pánya Anita közül kell választani. A Táncsics Mihály Utcai Óvoda vezetői posztjára egyetlen ember, Baloghné Pál Judit Julianna, az intézmény munkatársa pályázott.

Eredménytelen pályázatok

Némileg problémásabb a Pósa Utcai Óvoda magasabb vezetői beosztásának betöltése. Mint az előterjesztésben áll, Debrecen közgyűlése pályázatot írt ki a posztra, tekintettel arra, hogy az intézményvezetői beosztás 2022. augusztus 1. napjától betöltetlen, és azóta az intézmény vezetésével járó feladatokat Mercsné Zsámboki Éva intézményvezető-helyettes látja el. A pályázati felhívás 2023. március 31-én jelent meg több portálon és közzétették a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján (Új Városháza épülete) is. 

A pályázat benyújtásának határideje 2023. május 2. volt, de egyetlen pályázat sem érkezett, így az eljárás eredménytelennek minősül.

Figyelemmel arra, hogy a pályázati eljárás – az elmúlt évben kettő eredménytelenné nyilvánított pályázati eljárást követően – most sem vezetett eredményre, az intézmény zavartalan működésének biztosítása érdekében – jogszabály adta lehetőséggel élve – megbíznák a beosztás ellátásával Mercsné Zsámboki Évát 2023. augusztus 1. napjától 2024. július 31. napjáig.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában