Meghiúsult álom

2023.06.11. 08:35

Még ki sem helyezték a kupakgyűjtő szívet, máris leállnak az akcióval

A Pásztortűz Hagyományéltető Egyesület segített megtölteni az alapítvány szívét

Forrás: Facebook/Tündérkör Alapítvány

A Haonon is beszámoltunk arról, miszerint a Tündérkör Alapítvány nemrégiben kapott ajándékba egy kupakgyűjtő szívet, melynek éppen helyet keresett a szervezet. Az alapítvány azonban pénteken azt közölte, egyelőre leáll a gyűjtéssel.

A kupakgyűjtő szív rendszeresen összegyűlő tartalmát egy beteg gyermeket nevelő családnak ajánlottunk fel. Amíg nem tudtuk felállítani, addig is már gyűltek számunkra a kupakok. A terveink szerint június 15-én állítottuk volna fel egy debreceni zárt társasházi udvarban – olvasható a bejegyzésben.

Azt írják, többen kérdezték, hogy az új hulladékgazdálkodási szabályzások miatt továbbra is fogják-e gyűjteni, azonban erre nem tudnak válaszolni.

Felvettük a kapcsolatot egy szakemberrel, aki azt tanácsolta, hogy egyelőre várakozó állásba legyünk, mert egy pár hét, és kiderülnek a pontos intézkedések, melyek a kupakgyűjtésre is hatással lesznek. Ő egyáltalán nem volt borúlátó, bízik abban, hogy a jótékonykodás eme formája, ha más nem, a szervezeteknek és alapítványoknak fennmarad. Ha mégsem, kitaláljuk az eszközünk célszerű, új és formabontó jótékony felhasználásának módját – tudatták.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában