Horgászzsákmány

2023.06.15. 09:45

Hatalmas pontyot akasztott Boda Balázs a látóképi tavon

Boda Balázs a hatalma tőponttyal

Forrás: Boda Balázs-Archív

Óriási pontyot fogott nemrég a Debrecenhez közeli Látóképi-tározón egy szerencsés horgász, Boda Balázs, erről a horgászhely Facebook-oldala számolt be szerdán. 

Mint írják, a hatalmas tőponty súlya kicsivel kevesebb, mint 19 kilogramm. A hal kitűnő kondiban volt és nagyon egészséges is egyben. A hal a fotózást követően úszhatott is tovább.

Boda Balázs a Haon érdeklődésére elmondta, 10 éves kora óta horgászik, a Balatonon, Alsóörsön kezdte kergetni a halakat, de igazán komoly hobbi az elmúlt években lett a horgászatból. 

Elsősorban feederes horgász vagyok, de Látóképen gyakran alkalmazom a bojlis módszert is, mert az a tapasztalatom, hogy így lényegesen nagyobb halakat lehet fogni.

 A hatalmas tőponty fogásánál a Hortobágyi ág vége felé voltam, a túlpart elé horgásztam, pár méterre. A kapás nagyon lassú, úgynevezett igazi nagy pontyos kapás volt, amikor nagyon lassan húzza a zsinórt a hal, de már a kapásból is lehet látni, hogy nem apróság lesz a tettes. Szilágyi Jani barátom a segítségemre volt a merítésnél, illetve a fényképezésnél – hangsúlyozta. Hozzátette, csalinak kagylós-algás bojlit használt. 

NE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában