Semmelweis-nap

2023.06.29. 10:02

Megbecsülik Nádudvaron a gyógyító, egészségmegőrző munkát

Sokéves hagyomány, hogy ünnepélyes keretek közt köszönik meg a település lakóiért végzett gyógyító, egészségmegőrző munkájukat a helyben dolgozóknak.

Az ünnepeltek egy csoportja

Forrás: Marján László

Felnőtt és a gyermek háziorvosoknak, fogorvosoknak, valamint asszisztenseiknek, védőnőknek, gyógyszerészeknek, fürdőgyógyászati szakembereknek, mentősöknek mondtak hálát, hogy napról napra segítik munkájukkal a nádudvariakat.

Így tettek június 28-án, szerdán is, amikor a város képviselő-testülete nevében Pető József, az Egészségügyi-, Szociális-, és Ifjúságvédelmi Bizottság elnöke köszöntötte a július 1-jei Semmelweis-nap alkalmából rendezett ünnepségen a meghívottakat a Hotel Timarina Éttermében, akik között voltak az aktív korúak mellett olyanok is, akik már nyugállományba vonultak, de évekig, évtizedekig gyógyították napról-napra a Nádudvaron élő embereket.

Házigazdaként Pető József, a városi önkormányzat Egészségügyi, Szociális és Ifjúságvédelmi Bizottságának elnöke üdvözölte a megjelenteket, hogy mint a régi barátok, minden esztendőben összegyűlnek ünnepelni e jeles napot.

Az is hagyomány, hogy egy helybéli, ifjú előadóművész „hangolja” az estre a vendégeket, ezúttal a Kövy Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola frissen végzett gitár tanszakos növendéke, Marján Márk pengetett két darabot: Diabelli Allegróját és egy közismert, de gitáron kuriózumnak számítót, Ludwig von Beethoven: Für Elise-ét.

Maczik Erika polgármester is köszöntötte az ünnepelteket: elgondolkozott azon mennyi minden változott az egészségügyben csak azokban az években, amelyekben ő maga köszöntheti az e területen dolgozókat. Válságokkal terhelt és nagy átalakulásokkal teli időszak volt ez és most is az. Egy dolog nem változik az egészség a legfontosabb. – Nekünk pedig a nádudvari emberek egészsége a legfontosabb – hangsúlyozta, majd beszélt a szektor közeljövőben megvalósuló helyi fejlesztéseiről. Elnyert pályázatuk van az egészségház megvalósításra, a tervezési fázisban tart ez a projekt. A jelenlegi mentési pont mentőállomássá fejlesztésére is elkülönítette a szükséges 30 millió forintot az önkormányzat, a szintlépésben az Országos Mentőszolgálat is partner. A városvezető még hozzátette: amíg az anyagi lehetőségeik engedik, mindent megtesznek azért, hogy a településen az egészségügyi szolgáltatások színvonala megmaradjon, emelkedjen, fejlődjön. 

ML

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában