Debreceni Egyetem

2023.06.27. 16:34

Focikupán összegyűlt adományból jut új berendezésekhez a Gyermekklinika

A II. Hunép Labdarúgó Kupán összegyűlt 1 millió forintot a cég képviselői kedden adták át a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikája alapítványának.

Az összegyűlt egymillió forintot kedden adták át

Forrás: Molnár Péter

Az adományt dr. Szabó Tamás, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója, az alapítvány kuratóriumi elnöke vette át. – Öröm az, hogy egy sporteseményből befolyó összeget kaphatunk, hiszen a sport a prevencióról és az egészségmegőrzésről is szól.

Az adományból két hordozható betegőrző monitort fogunk vásárolni, amelyet az intenzív és a sürgősségi osztályon használunk majd. Súlyosabb állapotú gyermekek esetében kifejezetten fontos az, hogy a készülékek segítségével az életjeleket követhessük

– fogalmazott a klinikaigazgató.

Hunép Gyermekklinika Debrecen adomány Haon
Forrás: Molnár Péter

A labdarúgótorna tizenegy csapat részvételével zajlott. Akik nem a futballpályán mérték össze tudásokat, azok csocsómérkőzésen versengtek. – A cégünknek felelőssége az is, hogy az építőipari tevékenység mellett nemes célokat is támogatni tudjunk – hangsúlyozta Bakos Miklós, a Hunép Zrt. vezérigazgatója.

– A bajba jutott gyermekeken segíteni hatalmas szakmai kihívást jelent. Egyes akut betegségeknél kulcsfontosságú, hogy követni tudjuk bizonyos klinikai paraméterek változását. Például egy légzészavarral érkező gyermek esetében rendkívül lényeges a betegőrző monitor használata, ugyanis így a légzés- és a pulzusszámát is ellenőrizni tudjuk. A monitorok segítségével 21. századi szintű ellátást tudunk biztosítani a régióból érkező kis betegeknek – fejtette ki dr. Juhász Éva, a gyermeksürgősségi osztály vezetője.

Panyiczki-Berényi Viktória

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában