Népszerű autómárka

2023.05.13. 11:53

Debrecenben terjeszkedne a Tesla?

A jelek szerint a második legnagyobb magyar városban nyílik újabb szalon

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Sokat kellett várni, mire 2021-ben megnyílt a Tesla első hivatalos márkaképviselete Magyarországon, azonban a jelek szerint annyira népszerű az amerikai autómárka, hogy már a terjeszkedésen gondolkodnak, Debrecenben nyílhat újabb szalon – számolt be a Portfolio.hu a Villanyautosok.hu írása nyomán.

A lap a Tesla oldalán található álláshirdetések között vette észre, hogy Debrecenbe keresnek boltvezetőt, ez arra utalhat, hogy hamarosan a második legnagyobb magyar városban nyílik újabb szalon. A hír szerint már voltak pletykák arról, hogy vidéki városokban terjeszkedne a Tesla, illetve a budapesti képviselet bővítése, illetve újabb fővárosi egység nyitása is szóba került.

A Tesla tavaly egy csapásra a legnépszerűbb villanyautó márka lett a magyar újautó piacon, az idei első negyedévet pedig szintén az első helyen zárta, az elektromos piac negyedét magáénak tudva. A KSH adatai szerint 2022 végén összesen 2716 Tesla volt Magyarországon – ebből 2021-ben 184, 2022-ben pedig 597 darabot szállított a hazai márkaképviselet. 2023 első három hónapja után már 451 autónál járt a budapesti szalon – írja a lap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában