Adományátadás

2023.05.26. 12:17

Apró eszköz, nagy segítség a hospice osztályon

Az ágy melletti diagnosztikát teszi lehetővé a mobil ultrahang, amit a Rotary Club Debrecen adományozott.

A debreceni hospice osztály új ultrahangkészüléke a beteg jelentősebb mozgatása nélkül is lehetővé teszi a vizsgálatot

Forrás: Kiss Annamarie

Egy tenyérnyi dobozban elfér, mégis óriási segítséget nyújt a Hospice-Palliatív és Terápiás Osztály ellátottjainak mindennapjaiban az a mobil ultrahangkészülék, amelyet a Rotary Club Debrecen adományozott pénteken. A Debreceni Egyetem Klinikai Központjában tartott hivatalos átadót egy próbaüzem előzte meg, ezért a jelenlévők már tapasztalhatták az ágy melletti diagnosztikát, a beteg jelentősebb mozgatása nélküli vizsgálatot lehetővé tévő eszköz előnyeit. Porkoláb Gyöngyi, a Debreceni Hospice Ház Alapítvány Kuratórium elnöke az eseményen elmondta, a kezdetektől fogva együttműködésekben gondolkodnak: szervezetekkel, személyekkel kapcsolódva, közösen tudják leginkább biztosítani a méltóságteljes életvégi időszakot és a földi út végéig kísérni a betegeket.

Felidézte a mostani együttműködés első összefonó szálát: Markocsány Zotánné Terike klubtag hat éve részt vett a Hospice Ház önkéntes képzésén. Nemrégiben a Rotary Club Debrecen elnöksége meghívta a meghívta a hospice helyi szakembereit, dr. Juhász Árpád főorvost, Pogácsás Ildikó főnővért és Porkoláb Gyöngyit egy építő beszélgetésre, amely nyomán fény derült arra, hogy egy mobil ultrahang készülékre lenne most a legnagyobb szükség az osztályon.

hospice osztály, hospice, Debrecen, ultrahangkészülék
Forrás: Kiss Annamarie

– A Rotary Club küldetése, hogy támogassa a segítségre szorulókat – mondta dr. Duffek Mihály elnök. Hozzáfűzte, ennek az adománynak az a különlegessége, hogy a klub személyes adakozásaiból gyűlt össze az ára, amelyben része volt a Rotary Baráti Társaság is.

A sajtóeseményt köszönetnyilvánítással és a további együttgondolkodás reményével zárták a résztvevők. 

HaBe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában