Kiemelkedő eredmény

2023.05.02. 15:32

A diákok és a tanárok munkáját ismerte el a Debreceni Szakképzési Centrum – fotókkal

Országos versenyeken kiemelkedő eredményt elért tanulók és felkészítő tanárokat díjazták.

Az ünnepségen mintegy 90 diák vehetett át elismerést, valamint 58 pedagógus munkáját is jutalmazták

Forrás: Kiss Annamarie

Oklevéllel és pénzjutalommal ismerte el a Debreceni Szakképzési Centrum (DSZC) az intézményeinek azon tanulóit és felkészítő tanárait, akik az idei tanév során országos szakmai, tanulmányi és sportversenyeken kiemelkedő helyezéseket értek el. A díjátadó ünnepségnek a Beregszászi Pál Technikum adott otthont kedd délután.  

– Amikor Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata megalkotta új stratégiáját, a Debrecen2030 programot, annak középpontjában helyeztük el azt a célkitűzést, hogy minél több tehetséget tudjunk megszólítani és lehetőséget adni számukra, hogy helyben építsenek karriert. A megvalósítója ennek ugyan az önkormányzat, de kellenek hozzá stratégiai partnerek is. Ilyen kiemelkedő partnerünk a Debreceni Szakképzési Centrum – fogalmazott köszöntőjében Barcsa Lajos alpolgármester. Elmondta, amikor újabb munkahelyeket teremtenek a városban, elvárás, hogy azokat megfelelő tudással és képzettséggel rendelkező munkavállalókkal lássák el.

Ehhez megfelelő mennyiségű és minőségű képzés rendelkezésre áll Debrecenben.

Az elmúlt években 7400-ról 10 ezer fő fölé emelkedett a tanulói létszám a városban. A mai esemény pedig bizonyítja azt, hogy minőségi képzés zajlik itt

 – tette hozzá. Elmondta még, hogy az idei Szakma Sztár versenyen öt tanuló képviselte a DSZC iskoláit és tizenketten vettek részt országos verseny döntőjében.

Tirpák Zsolt (balról), Barcsa Lajos és Szilágyi Sándor
Forrás: Kiss Annamarie

Egyre több a szakképzésben tanuló Debrecenben

– Végignézve a teremben azt látom, hogy egyre többen vagyunk, mint tavaly, vagy azelőtt. Bízom benne, hogy jövőre pedig még többen leszünk – kezdte beszédét Szilágyi Sándor, a DSZC főigazgatója. A hallgatósághoz szólva úgy fogalmazott, olyan emberek társaságában van, akik többet tesznek az átlagnál. Ezek a diákok elindultak egy úton, amelynek a végén a legjobbak akarnak lenni. – Biztos vagyok benne, hogy eredménytől függetlenül nyertesei vagytok ennek az útnak. Olyat tettetek, amelyre büszkék lehettek ti és az oktatóitok is – hangsúlyozta. Elmondta, a köztudatban kevesen hiszik azt, hogy a szakképzésben tanulók is lehetnek tehetségesek. 

Pedig a DSZC-nek igenis nagyon sok tehetséges diákja van, akik a jövőt formálják, alakítják. A főigazgató hangsúlyozta, szeretnék, ha az intézmények kiemelkedő diákjainak tehetsége tovább szárnyaljon, s ez a mai nap csak a kezdete legyen annak a jövőnek, amit alakítanak.  

Elhivatott pedagógusok képzik a debreceni diákokat

Tirpák Zsolt, a DSZC kancellárja kiemelte: évről-évre azt tapasztalják, hogy egyre több sikeres, eredményes, tehetséges tanuló bontja ki szárnyait az intézményeikben. 

Ezeket a szárnyakat pedig a pedagógusok adják. Tehetséget felismerni és azt gondozni életre szóló lehetőség, élmény, feladat és felelősség

 – szólt kollégáihoz. – Emlékszem, harminc évvel ezelőtt a középiskolai tanárom felismerte, hogy miben lehetek sikeres. Ezt én magam akkor nem láttam, csak éltem az átlag középiskolások életét. A tanárom viszont felfedezte, miben lehetek sikeres és támogatott, szárnyakat adott. Ha ő nincs, nem erősít, akkor ma nem itt állok, és nem nyerek lehetőséget, hogy tanítsak, a szakképzésérért dolgozzak – idézte fel Tirpák Zsolt. Kiemelte, a DSZC felelőssége, hogy felismerje a tehetséges diákjait. A pedagógusok ebben elhivatottak, a diákok pedig lelkesek. Debrecent méltatva pedig elmondta: egy olyan városban taníthatnak szakképzést, ahol nap mint nap létesülnek új munkahelyek, új lehetőségek mindazok számára, akik itt képzelik el jövőjüket, itt építenek karriert. 

Az ünnepségen mintegy 90 diák vehetett át elismerést kiemelkedő tanulmányi, illetve sporteredményéért, köztük a DSZC Vegyipari Technikum kézilabda és torna csapatainak tagjai, valamint 58 pedagógus munkáját is jutalmazták. 

BS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában