Közlekedés

2023.04.25. 20:00

Végéhez ért az útburkolat felújítása a Szoboszlói úton – fotókkal

Befejeződtek a munkálatok a debreceni városrészben. Beszéljenek a képek!

Szoboszlói út és környéke: volt már rosszabb is...

Forrás: BDR

Egész gyűjteményre való olvasói fotó gyűlt össze a Cívishír szerkesztőségében az elmúlt hetekben a Szoboszlói út környékén lakóktól és/vagy ott autóval közlekedőktől arról, hogy a hosszú hónapokon át tartó és meglehetősen nagy felfordulással járó közműkiváltási munkálatok befejeztével elkezdődött az útfelület helyreállítása, ami – a képek tanúsága alapján – eleinte úgy nézett ki, mintha egy számozott részekből álló kifestőt egy kisgyerekre bíztak volna, akinek előre megmondták, egyáltalán nem baj, ha kimegy a vonalból, és azt is a lelkére kötötték, hogy minden mező más színű legyen... 

Az olvasói felvételekből közreadunk néhányat; ezek április 13-án készültek:

Szoboszlói út, Debrecen, olvasói panasz, közlekedés
 
Szoboszlói út, Debrecen, olvasói panasz, közlekedés
 

Az esztétikailag elég lehangoló látvány és a nehézkes járhatóság kapcsán a Cívishír április 17-én írásban kérdésekkel fordult a városházához; többek között a munkálatok ütemezésére is rákérdeztek. Ezt követően egy olvasó jelezte, a környéken ismét megjelentek a munkagépek.

A polgármesteri hivatal válasza április 24-én érkezett meg:

A Szoboszlói úton az Opus Titász Zrt. beruházásában gázvezeték-rekonstrukciós munkák történtek. A projekt jelenleg is folyamatban lévő, utolsó szakaszában a közmű-korszerűsítéssel érintett út- és járdaszakaszok, kapubejárók helyreállítására kerül sor az eredeti burkolatoknak megfelelően. A burkolatok végleges helyreállítását a kivitelezőnek április 25-ig kell elvégeznie, s ezután kerül sor a műszaki átadás-átvételre

– tájékoztattak.

Egy nappal a papírforma szerinti befejezés előtt a Cívishír fotós kollégája a helyszínen (Szoboszlói út, Legányi utca, Bojta utca) járt, akit – némi iróniával – megnyugtatott egy épp terepszemlét tartó dolgozó: 

Mi ezzel a baj? Előtte rosszabb volt.

Az meglehet, igaz, teljesen jónak most sem látszik. A lakók beszámolója alapján a felszín egyelőre göcsörtös, a szegély is hányaveti még, és tény, hogy az egész nem a legszebb, de legalább használható, és persze egy nap alatt még bármi történhet.

Április 24-i felvétel:

Szoboszlói út, Debrecen, olvasói panasz, közlekedés
Forrás: BDR

CH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában