Agrárfejlesztés

2023.04.20. 15:10

A Debreceni Egyetem fontos tudásbázisa a magyar agráriumnak

Forrás: Unideb.hu

A Debreceni Egyetem (DE) közép- és hosszútávú agrárstratégiájáról egyeztetett az intézmény és a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar vezetése az Agrárminisztérium képviselőivel szerdán – olvasható az Unideb.hu-n.
A megbeszélésen részt vett Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár, Juhász Anikó agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár és Papp Zsolt György vidékfejlesztési programok végrehajtásért felelős helyettes államtitkár.
A DE oktatás- és kutatásfejlesztés területei mellett a megbeszélésen szó volt az ökológiai gazdálkodás, valamint az egyetem tangazdaságának infrastrukturális fejlesztési lehetőségeiről is.

A Debreceni Egyetem, az agrárkar, valamint a kutatóintézetek és a minisztérium együttműködése számos területre kiterjed. Az egyeztetés, az együtt gondolkodás tovább segíti, hogy a nagymúltú debreceni agrárfelsőoktatás továbbra is betöltse a vezető, meghatározó szerepét, hiszen a Debreceni Egyetem mindig is aktív kapcsolatot ápolt az „élő agráriummal”. Az egyetem tovább szélesíti képzési- és kutatási területeit az ágazat szereplőinek igényeihez igazodva, szem előtt tartva, követve hallgatóink elvárásait is

 – idézi az egyetemi portál Bács Zoltán kancellárt.

Mint írják, az egyetemi vezető kiemelte: az intézmény kiemelt feladatának tekinti a stratégiai területének számító agrárium fejlesztését, valamint a tudományos eredmények mielőbbi, gyakorlatban történő átemelését. Az egyetem programjait is ezzel összhangban kívánják végrehajtani. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában