Kardiológiai Napok

2023.03.09. 12:19

Kardiológusok tanácskoznak a Debreceni Egyetemen

Közel ötszáz szakember részvételével vette kezdetét a XXVIII. Debreceni Kardiológiai Napok a Debreceni Egyetem Aulájában.

Forrás: Czinege Melinda

Prof. Dr. Csanádi Zoltán, a Debreceni Egyetem Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika igazgatója köszöntő beszédében örömét fejezte ki, hogy a pandémia után végre ismét személyes jelenlétű konferenciát tarthatnak. – Tizennyolc év után visszatértünk a Debreceni Egyetem főépületébe, amely tökéletes és stimuláló helyszín egy ilyen szakmai konferencia számára – hangsúlyozta.

Prof. Dr. Csanádi Zoltán
Forrás: Czinege Melinda

Prof. Dr. Szabó Zoltán, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a kardiológiával kapcsolatos elvárások az utóbbi időben jelentősen növekedtek. 

Ez egy igazi multidiszciplináris szakma, amely rendkívül fontos szerepet tölt be a Debreceni Egyetem Klinikai Központ életében. Debrecen nagy múltú klinikája az elmúlt időszakban jelentős fejlődési folyamaton ment keresztül, amely folytatódni fog a jövőben is. Nagy öröm számunkra, hogy ilyen sokan elfogadták a meghívásunkat, és az ország vezető kardiológusai is körünkben lehetnek

 – fogalmazott. Végül köszönetét fejezte ki a Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika munkatársainak azért az áldozatos munkáért, melyet a pandémia alatt végeztek.

Prof. Dr. Szabó Zoltán
Forrás: Czinege Melinda

A szakmát jellemző sokszínűség a konferencia programkínálatában is megjelenik. A három nap alatt többek között szó lesz a koszorúér-betegségről, a szívritmuszavarról, a szívelégtelenségről és a prevenciós medicináról is.

Panyiczki-Berényi Viktória

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában