Új jövevény

2023.03.16. 13:35

Bos taurus született a Debreceni Állatkertben

Zoltán kitűnő egészségnek örvend.

Az új jövevény egyre nagyobb kíváncsisággal fedezi fel környezetét

Forrás: Debreceni Állatkert

Kezdetét vette a tavaszi bébibumm a cívisvárosi parkban, ahol március 8-án újabb egészséges utód jött világra a hortobágyi gyökerekkel rendelkező magyar szürkemarha-családban – tudatta közlésében az állatkert. A születésnapjára eső névnap szerint Zoltán névre keresztelt életerős kis bikaborjú kitűnő étvágynak örvend, és egyre nagyobb kíváncsisággal fedezi fel környezetét, bár még sok időt tölt pihenéssel anyja gondoskodása mellett.

Forrás: Debreceni Állatkert

Érdekesség, hogy fajtanevükkel ellentétben a szürkemarha-borjak vöröses szőrzettel jönnek a világra, és néhány hónapos korukra váltanak jól ismert színükre.

A Zoo Debrecennek szívügye az őshonos állatfajok és fajták megőrzése, e tekintetben pedig különösen fontos számára a magyar szürkemarha, amely ikonikus küllemével és sok évszázados történetével az Alföld egyik legfőbb jellegzetessége, és máig jelentős gazdasági és kulturális értéket képvisel. 

Forrás: Debreceni Állatkert

A Park munkatársainak és látogatóinak nagy örömére a debreceni tenyészcsapatban évről évre születnek új utódok a késő téli és kora tavaszi időszakban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában