Köszöntés

2023.02.17. 09:49

Pécstől hazagyalogolt Hajdúsámsonba szerelméhez a szépkorú

Forrás: Dandé Melinda

Remek egészséggel, memóriával, korát letagadhatva töltötte be 90. életévét Nagy Sándor, aki Hajdúsámsonban született 1933. február 14-én.

Sanyi bácsi nehéz gépkezelőként dolgozott fiatalon, először a vasútnál, a TIVIZIG-nél, majd a Hajdú-Bihar megyei építőipari vállalatnál. Panelházakat építettek,  ő az emelőgépeket, darukat kezelte, irányította. A katonaságot a szerb határnál töltötte, mint határvadász. Az 1956-os forradalom idején felrendelték őket Budapestre és a Lakihegyi rádióállomást védték.

– Szerencsénk volt, hogy az oroszok nem lőttek a tankokkal az adóállomásra, hiszen akkor mindannyian odavesztünk volna – emlékezik vissza Sanyi bácsi.

Az ostrom után a pécsi laktanyában szolgált, ahol le is szerelt. – Innen gyalog jöttem haza Hajdúsámsonba, a mennyasszonyom már várt, akivel 2 hét múlva össze is házasodtunk – osztja meg velünk. Feleségével, Piroskával 61 évig éltek együtt szeretetteljes házasságban. Szerelmükből két gyermekük született, Piroska és Anikó. A szépkorú 5 unoka, 6 dédunoka boldog nagypapája. Anikó lányával és az ő családjával él együtt Sanyi bácsi, de Piroska lánya is rendszeresen látogatja.

A mindennapokat olvasással, keresztrejtvényfejtéssel, tévénézéssel tölti. Aktívabb éveiben kedvenc időtöltése a kertészkedés volt.  – Mihelyst kitavaszodik, megmetszem a gyümölcsfáimat, melyeket saját magam oltok – árulja el mosolyogva.

Dandé Melinda

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában