Hagyomány

2023.02.22. 14:00

Megtudtuk, lesz-e idén Mangalica Fesztivál Debrecenben

A részletekről a rendezvény főszervezője, Végh Viktor nyilatkozott portálunknak.

Debrecenben is népszerű a rendezvény

Forrás: Napló-Archív

Idén országszerte elmarad a sokak által kedvelt Mangalica Fesztivál, amit rendszerint Budapesten, Debrecenben, Szombathelyen, Székesfehérváron és Szegeden is megrendeztek – tudtuk meg Végh Viktor szervezőtől. A Haon érdeklődésére megosztotta: a 2020 óta tartó, mindenki által ismert történések rendkívül nehéz helyzetbe hozták a fesztivál-rendezvény iparágat; a koronavírus-járvány okozta kényszerpihenő miatt, majd a vírus enyhülését azonnal követő háború, és ebből fakadó gazdasági nehézségek tovább fokozták a megtépázott ágazat problémáit. – Sajnos, mostanra a kialakuló válsághelyzet elérte a mangalicatartó telepeket, a mangalicatenyésztőket és így a Mangalica Fesztivált is – emelte ki.

Hozzátette: a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének vezetősége egyeztetve az egyesület tagságával, az erőforrások racionalizálása érdekében a jelenlegi gazdasági-piaci környezetben nem tartja megvalósíthatónak a 2008 óta szokássá vált „Nagy” Budapesti Mangalica Fesztivált, így 2023 februárjában elmarad a rendezvény, ahogyan a debreceni is. A szervező megjegyezte, a jövőben terveznek egyéb megjelenéseket, melyek részleteiről ahogy tudnak, beszámolunk.

NE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában