Pályázat

2023.02.06. 15:14

Meghosszabbították a Bihar-Hajdú-Bihar Sajtófotó pályázat határidejét

Mutatjuk a részleteket!

A debreceni pályázók még február 9-ig beküldhetik alkotásaikat

Fotó: Illusztráció/Shutterstock

A debreceni Partium Ház és a nagyváradi Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület ebben az évben is meghirdette a Bihar-Hajdú-Bihar Sajtófotó pályázatát, amelyen már nemcsak a hivatásos fotóriporterek, hanem a szerkesztőségek külső munkatársai is részt vehetnek.

A pályázatra érkező legjobb alkotásokat február 18-án Nagyváradon, majd március 15-én Debrecenben, kiállításon mutatják be és díjazzák a szervezők. A debreceni kiállításmegnyitón a magyar sajtó napját is megünneplik.

A szervezők közlése szerint a pályázat határideje ugyan lejárt, de szeretnék, ha kiegyensúlyozottabb lenne a debreceni és nagyváradi pályázók aránya.

Ezért debreceni pályázók február 9-ig  még beküldhetik alkotásaikat. A szervezők arra buzdítanak minden sajtófotóst, ez idő alatt küldjék be alkotásaikat.

A pályázat részvételi feltételei

  • A pályázaton a Bihar-Hajdú-Bihar Eurorégió nyomtatott és elektronikus sajtójának hivatásos és szabadúszó fotóriporterei, újságírói és külmunkatársai vehetnek részt tíz darab 2022-ben, a két testvérmegyében készült riportképeikkel
  • Részvételi díj: a Summit Agro Románia és a Debreceni Partium Háznak köszönhetően ingyenes!
  • Az alkotások elküldése a szabályzat teljes körű elfogadását jelenti és azt, hogy nem ütközik a szerzői jogokat szabályzó törvénnyel.
  • A pályaműveket kétsoros (maximum 100 jel) kísérő szöveggel lehet elküldeni, amelynek tartalmaznia kell a lefotografált esemény megnevezését, helyét és időpontját. A képeket a hibátlanul kitöltött nevezési lappal együtt, elektronikus változatban, a szerző aláírásával kell elküldeni, mely igazolja a mű eredetiségét, és azt, hogy az a szerző személyes alkotása. A szervezők nem felelnek a képek szerzői jogra vonatkozó törvény be nem tartásáért.
  • Minden pályamű (fájl) kódolt megnevezésének meg kell egyeznie az alkotás nevezési lapon szereplő címével. A képek kódolását a következőképp kérjik a szervezők: az első kódcsoport (ugyanaz minden képnél) a szerző által kiválasztott négy betűből álló betűkombináció, a következő szám a nevezési lapon lévő sorrendet jelenti. Példaként: DXBY-1, mely azt jelenti, hogy a betűkombináció és az első számú alkotás. A megnevezéseket - (mínusz) jellel kell elválasztani.
  • A nevezési lapot elektronikusan vagy kézzel kitöltve kell elküldeni a megadott címre.
  • Az alkotásokat az [email protected] e-mail címre várják .jpg formátumban (közepes tömörítésben). A kép mérete haladja meg a 2000 x 3000 pixelt, terjedelme pedig a 1Mb-ot, 300 dpi/inch felbontás mellett.
  • A pályaműveket egy három tagú zsüri fogja elbírálni: Dr. Ramona Novicov műkritikus, Stanik István médiaszakértő, valamint Tóth István AFIAP, ESFIAP fotóművész, az ”Euro Foto Art” Egyesület elnöke (zsűrielnök)
  • A legértékesebb gyűjteményt a Bihari Fotóriporterek-, és a Debreceni Partium-kupával, és Szathmári Pap Károly arany-, ezüst- és bronz érmékkel díjzzák.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában