Új barátság kezdete

2023.02.18. 13:13

Bevált a nagy tál csemege, új barátság köttetett a debreceni állatkertben – fotókkal, videóval

Az állatkert Boborjánját fogadta örökbe Dolák-Saly Róbert színművész.

Az első találkozás

Forrás: Czinege Melinda

Pandacsöki Boborján, vagyis Dolák-Saly Róbert látogatott szombat délelőtt a Nagyerdei Kultúrpark állatkertjébe, hogy találkozzon és örökbe fogadja névrokonát, Boborjánt, az állatpark népszerű apella kapucinusmajmát. 

Forrás: Czinege Melinda

Az első találkozás szűk körben, a sajtó kamerái előtt zajlott, ugyanis a helyi főszereplő kicsit lámpalázas még, nincs nagy rutinja a kamerák előtti szereplésben, mint új apukájának.

– Boborján 2018. május 12-én született itt az állatkertben. Szerencsétlenségére az édesanyja a hierarchia alján volt, így még nem lehetett utódja. Egyetlen esélye az életben maradásra az volt, hogy levetette magáról újszülött kismajmát – idézte fel Bajkán-Labovszki Milla, az állatkert gondozója. Mint felidézte, épp jelen voltak ennél az esetnél, így férjével, Jánossal azonnal magukhoz vették a kicsit. – Tíz hónapon át mi neveltük, úgy, mint egy csecsemőt. Kétóránként etettük, büfiztettük, tisztába tettük – mutatta be. 

 

Hozzátette: az állatkert szőrös kis sztárja már kicsiként is vicces, bohókás volt, a szülők pedig nagy rajongói Dolák-Saly Róbert munkásságának, így adta magát a névválasztás.

Ezt követően pedig sor került az első találkozásra és közös beszélgetésre „apa és mostohafia” között. Az idősebb Boborján nem bízta a véletlenre, tárgyalási alapként egy nagy tányér majomcsemegével lépett be a kis majmocska birodalmába. Az ötlet bevált, hiszen rövid időn belül összebarátkozott a helyi sztár és az ismert színművész.

Forrás: Czinege Melinda

– Semmihez nem hasonlítható élmény volt. Mintha egy baráttal találkoztam volna. Fölugrott a vállamra, a farkával kapaszkodott és lógott a nyakamon és közben az ujjaimat harapdálta, ilyen élményem még nem volt, pedig a cicáim is szokták harapdálni az ujjaim – osztotta meg első élményeit a Hajdú Online-nal Dolák-Saly. A kisebb Boborjánhoz fordulva pedig gratulált a névválasztáshoz, ugyanis szerinte a King Kong vagy a Jeti elnevezések nem illenének a debreceni állatkert kapucinusmajmához. 

A népszerű színművész továbbá ígéretet tett: amikor csak a cívisvárosban jár, mindig be fog nézni örekbefogadottjához.  

Forrás: Czinege Melinda

Az állatkert Farsang / Carnival 2023 elnevezésű hétvégi programjának részeként többek között kézműveskuckóval, arcfestéssel várták a gyerekeket, de volt farsangi alakoskodás, gólyalábas bemutató és látványetetés is. Dolák-Saly Róbert pedig a gibbonházban várta közönségtalálkozóra, könyvdedikálásra a rajongóit; ezen az idősebb korosztály mellett fiatalok is megjelentek, s büszkén idézték kedvenc jeleneteiket a színművész munkásságából. 

BS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában