Jótékonyság

2023.01.29. 13:48

Michelin-csillagos séf főzött a józsai lakásotthonban élő gyerekeknek

Sárközi Ákos a Bárány család közreműködésével jutott el a településre.

Forrás: Hajdúdorogi Főegyházmegye

A séf még Szent Miklós napján érkezett a Szent Péter és Pál Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ debrecen-józsai lakásotthonába, ahol jelenleg tíz gyermekről gondoskodnak, számolt be a napokban honlapján a Hajdúdorogi Főegyházmegye.

A híradásból kiderül, hogy Magyarország legrégibb baromfitenyésztő vállalatával, illetve a mögötte álló Bárány családdal korábbi adományozások kapcsán került kapcsolatba az otthon. A gesztust meghálálva 2021-ben vacsorára hívták a cég képviselőit, Bárány Edinát és családját, illetve a Debreceni Karitatív Testület vezetőjét, Rózsahegyiné Juhász Évát. A vacsora nagyon jól sikerült, és a gyerekek hozzáállása, a közös beszélgetések elindítottak egy jó együttműködést, mely kapcsán Edina és az alapítványuk felajánlotta, hogy Sárközi Ákos Michelin-csillagos séffel meglátogatnák az itt élőket.

A nem hétköznapi vacsora végül tavaly, Mikulás napján valósult meg: hazánk egyik legnépszerűbb séfje nagy szeretettel készítette, tálalta a debrecen-józsai lakásotthonban élő gyermekeknek, fiatal felnőtteknek az ételeket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában