Misztikus vagy sem?

2023.01.12. 11:31

Magától bekapcsoló mikró, elállítódó elektromos eszközök – íme a martinkai jelenség oka

Debrecen több utcájáról jelezték az elektromos eszközök zavarait.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Áramingadozást tapasztalhattak Martinkán élők január 10-én este. Olvasónk a település közösségi oldalán közzétett posztra hívta fel a figyelmünket, mely alatt egyre gyűltek a panaszok magától bekapcsoló mikrohullámú sütőről, elállítódó elektromos eszközökről. A reagálók néhány debreceni címen is, többek között a Szőlő és a Bojtorján utcán jeleztek áramkimaradást.

Portálunk megkeresésére az Opusz Titász kommunikációs vezetője, Egyházi Nikoletta azt nyilatkozta, hogy az érintett hálózati szakaszon (az említett utcák Hajdúsámson településhez tartoznak, csakúgy, mint Martinka városrész) január 10-én este alakult ki az üzemzavar, aminek pontos behatárolását és javítását még aznap éjszaka megkezdték a munkatársai. Miután a hiba pontos helyét behatárolták, a javítás idejére egy úgynevezett más irányú betáplálással biztosították az áramellátást annak érdekében, hogy az ügyfeleknél minél rövidebb ideig legyen áramszünet. A problémát véglegesen január 11-én reggel tudták megoldani. Az áramkötés helyreállításának ideje alatt, közel egy órán át nem volt áramszolgáltatás. Mint írta, ennek a hibának a javításával valószínűleg a megszűnnek a korábban érzékelt gondok. 

HaBe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában