A Vízmű válaszolt

2023.01.16. 15:06

Koszos vízre panaszkodnak a Sumen utcában élők

Megkeresésünkre a Debreceni Vízmű Zrt. elmondta, hogy mi okozhatja a rossz vízminőséget.

Forrás: Illusztráció: MW-archív

A Debrecenben Hallottam zárt Facebook-csoportban hétfő reggel jelent meg az a bejegyzés, mely szerint a Sumen utcában gond van a vízminőséggel. Arra hivatkoznak, hogy a napokban az utcában el volt zárva a víz, mivel a közelben javították a megsüllyedt utat. Homokos, koszos és sárga vízre panaszkodnak. A Haon megkeresésére a Debreceni Vízmű Zrt. a következőről tájékoztatott: vasárnap a Vígkedvű Mihály utcában csőtörést javítottak. 

A javításhoz (mivel nyomás alatt nem végezhető szerelési, javítási munka) értelemszerűen ki kell zárni egy adott szakaszt, melyet a javítást követően visszanyitásnak. Ennek időnként van olyan következménye, hogy a hiba és a zárás miatt megváltoznak az áramlási irányok, sebességek, ez okozhat zavarosságot.

Válaszukban kiemelték, a lakosok ne a közösségi médiát, vagy sajtót használják hibabejelentőnek, mert azt lehetetlen figyelniük. Sokszor tapasztalható, hogy panaszkodnak hiba kapcsán, de a Vízműhöz nem jelentik be. Amíg ezt nem teszik, csak posztolnak, vagy másnak jelzik, addig nem tudnak beavatkozni. 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában