Ajándék

2022.12.06. 15:43

Szebbé tették a Kuruc-ovi lurkóinak napját: mikuláscsomagot adományozott az UniFit – fotókkal

Kilencven csomagot gyűjtött össze az egyetemi fitnesz- és életmódközpont. A mikulászacskókban cukrok, szaloncukrok és csokimikulások bújtak meg.

Forrás: Kiss Annamarie

Fotó: KISS ANNAMARIE HAON

Énekszóval várták a Debreceni Kuruc Utcai Óvoda lelkes gyermekei a Mikulást, akinek a nevében kedd délelőtt Szilágyi Edina, a körzet önkormányzati képviselője és Balogh Tamás, az UniFit Fitness & Gym Center szakmai és operatív igazgatója vitte el az összegyűjtött csomagokat. A csoportszobában öt- és hatéves gyermekek a karácsonyfa körül meséltek, miket kaptak a Télapótól, majd hangos zsivaj közepette köszönték meg a mikuláscsomagokat. Az óvoda intézményvezetője, Simon Andrea meghatódva mondott köszönetet az adományért, és a Haonnak elmondta, a létesítmény nem kapott még ilyen felajánlást.

Hangsúlyozta: ez az igazi visszacsatolás, amikor látják a gyermekek őszinte mosolyát és boldogságát, mennyit jelent nekik ez a kis meglepetés.

Szilágyi Edina önkormányzati képviselő úgy szólt: az egyetemi fitnesz- és életmódközponttal nagyon régóta jó és szoros kapcsolatot ápolnak, ugyanis ez már a harmadik alkalom, hogy ezen körzet valamely intézményébe osztják szét az összegyűjtött mikuláscsomagokat, ugyanis tavaly és azelőtt is a Jánosi Úti Óvoda gyermekei kapták meg az édességekkel telerakott kis zsákokat. – Ezt egy fantasztikus kezdeményezésnek tartom, bízom benne, hogy jövőre is folytatódik ez a különleges alkalom. Hagyományteremtő programmá nőtte ki magát ez a gyűjtés, és azt veszem észre, hogy a körzetemben igénylik és szükségesek is az ilyen kis apró rendezvények. Nemcsak képviselőként, hanem anyaként is számomra egy óriási öröm, ha a gyermekeknek egy olyan élményt tudunk adni, ami emlékezetes marad a számukra – fogalmazott Szilágyi Edina.

Eufórikus öröm

Az UniFit Fitness & Gym Center szakmai és operatív igazgatójának, Balogh Tamásnak nem idegen a környék, hiszen negyven éve lakik a Csapókertben, sőt még az általános iskola felső tagozatának padját is a közeli intézményben koptatta. – Több óvodában is voltunk már az elmúlt öt évben. Nálunk ez már egy hagyománnyá vált a teremben, hogy minden karácsony előtt, novemberben megszólítjuk a sportolóinkat és vendégeinket: gyűjtsünk csokit, illetve édességet a gyerekeknek. Több céllal indítottuk el az adománygyűjtést. Az egyik, hogy égessünk el több kalóriát, mint amennyi csokit behoztunk a gyűjtőhelyiségbe, ezzel motiváljuk a hozzánk látogatókat, hogy többet sportoljanak. Emellett az átadáskor a gyerekeknek egy szívmelengető, eufórikus örömöt okozunk. Nem utolsó sorban pedig amikor ezt az egészet kitaláltuk, az sem volt mellékes, hogy a sportot összekössük a gyerekekkel, hisz akkor talán őket is jobban tudjuk a mozgás szeretetére nevelni – magyarázta Tamás.

ND

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában