Ünnepi meglepetés

2022.12.14. 14:08

Száz gyermek karácsonyi álma volt egy debreceni cég dobozaiba zárva

Összesen öt intézmény és egy egyesület által óvott család kapott élelmiszercsomagot és ajándékot.

Összesen öt intézmény és egy egyesület által óvott száz gyermeket leptek meg a vágyott ajándékkal, szüleiknek pedig élelmiszercsomagot vittek

Forrás: Kiss Annamarie

Nehéz helyzetben lévő gyerekek karácsonyi vágyát valósította meg, és adta át dobozba csomagolva az NI Hungary Kft. szerdán a debreceni Szivárvány Családok Átmeneti Otthonában. Az amerikai gyökerű vállalat két és fél millió forintot ajánlott fel a Debreceni Karitatív Testületnek, hogy abból a leginkább rászoruló családokat támogassák, s számukra is ünneppé válhasson december 24-e a szívszorongató hiánnyal szembesülés helyett. Összesen öt intézmény és egy egyesület által óvott száz gyermeket leptek meg a vágyott ajándékkal, szüleiknek pedig élelmiszercsomagot vittek.

– Az NI 21 éve van jelen Debrecenben, ez idő alatt lefektettük az alapjait egy olyan vállalati kultúrának, amely nemcsak arról szól, hogy bejárunk dolgozni, hanem arról is, hogy közösséget építünk belül és kívül. Ma egy nagyvállalatnak az a dolga, hogy a körülötte lévő közösséget is segítse, és együtt fejlődjön a környezetével, különben elszigetelődik – mondta Hosszú Róbert, az NI Hungary Kft. ügyvezetője. Szólt a cég egyik, szlogenként is használt, alapértékéről: ez a „be kind”, amely azt jelenti, légy kedves, ám több annál, tiszteljük egymást, és felelősséget vállalunk egymásért. Törekszünk arra, hogy ne csak a pénzbeli adományokat hangsúlyozzuk, igyekszünk más módon is ösztönözni a kollégáinkat a segítségnyújtásra. Ezeket az ajándékokat például húsz önkéntes munkatárs csomagolta – fűzte hozzá.

Nem maradtak magukra

Széles Diána, Debrecen alpolgármestere kifejtette: az önkormányzat és a gazdasági szereplők együtt tartalommal tudják megtölteni a Debrecen gondoskodó város programot, és hathatósan képesek segíteni ott, ahol szükség van erre. Az NI évek óta fontos partner a társadalmi felelősségvállalásban.

Rózsahegyiné Juhász Éva, az adományozást koordináló testület vezetője megerősítette a városvezető szavait. Rámutatott: alaptalanok voltak a korábbi aggodalmai, a debreceni cégek, kis- és középvállalkozások a rezsiár-növekedés okozta nehéz helyzetben sem hagyták magára a testületet. Háláját fejezte ki a jelenlévő vállalatvezetőnek és mindazon jótékonykodóknak, akiknek az adományait a következő másfél hétben több száz családhoz juttathatják el.

HaBe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában