Artisjus-díj

2022.12.17. 13:44

Nagy elismerést vehetett át a debreceni Szent József tanára

Dr. Kelemen Erzsébet rendhagyó órákon vezeti be a tanulókat a kortárs magyar irodalomba.

Tizenegy pedagógus és tizenegy előadóművész részesült idén az Artisjus elismerésében, köztük dr. Kelemen Erzsébet költő, író, a debreceni Szent József köznevelési intézmény tanára – közölte a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye. A kitüntetéseket december 14-én, szerdán este adták át az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület székházában.

Dr. Kelemen Erzsébet
Forrás: dnyem.hu

Ahogy az a laudációban olvasható, dr. Kelemen Erzsébet minősített kutatótanár, szaktanácsadó, irodalomtörténész, író-költő és ének-zene tanár a debreceni Szent József Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium intézményében tanít. Experimentális költészeti kategóriákkal rendhagyó irodalomórákat tart, bevezeti a tanulókat a kortárs magyar irodalomba. A tanítványai verseket, prózákat, vizuális költeményeket (logómandalákat, térképverseket stb.) alkotnak.

Iskolájában Papp Tibor vizuális műveiből avantgárd tárlatot is rendezett, ami nemzetközileg egyedülálló. A franciaországi Párizs 8 Egyetem kutatócsoportjának tagja: háromnyelvű Papp Tibor-monográfián dolgozik.

Minősített kutatótanári munkásságáért Magyar Ezüst Érdemkereszt, írói-költői munkájának elismeréséül József Attila-díjban részesült.

Az eseményen Szabó István ütő kamaraművész, ütőhangszer és kamarazene tanár, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar főiskolai tanára, a SONUS ütőegyüttes művészeti vezetője, a Besztercebányai Művészeti Akadémia (Szlovákia) Zeneművészei Kar docense is pedagógusi díjat vehetett át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában